Vištica očekivano lagano do prvog mjesta na Blue Red Green Lake triatlonu u Imotskom 

758 0

Na uistinu izvanredno organiziranom Blue Red Green Lake – Croatia eXtreme sprint Triathlonu održanom danas u Imotskom Andrej Vištica očekivano je osvojio prvo mjesto s vremenom 1 sat 13 minuta i 25 sekundi, 3 minute ispred Dejana Patrčevića i Marina Koceića. 

Već samo vrijeme pokazuje o kako je teškom natjecanju riječ obzirom da bi prva trojka bez puno muke na ravnoj podlozi ovu utrku završila ispod sat vremena. No 130 metara ukupno uspona na 5 km trčanja i preko 400 na 20 km bicikla također ne pokazuju pravu težinu ovog triatlona. Naime, organizatori su plivačku stazu postavili u jednom od najljepših jezera na svijetu, Modrom, gdje su nakon 750m plivanja triatlonci morali u prvoj tranziciji otrčati preko 1 km na 10% nagiba uzbrdo uz brijeg do vrha imotske tvrđave gdje su ih čekali bicikli za nastavak utrke. Vozilo se do Zelenog jezera ili Ričica i nazad a zatim trčalo krugove do Crvenog jezera i cilja u Imotskom. Trčanje su organizatori dodatno ukrasili, na početku sa 130 stepenica uzbrdo, i na kraju 101. stepenici uspona prije samog cilja. 

Prvi je isplivao Koceić, odmah iza njega Patrčević pa Vištica, no Vištica se brzo odvaja i stvara tri minute prednosti koje održava do kraja te potvrđuje dominaciju kralja hrvatskog triatlona. Puno je zanimljivija borba bila za drugo mjesto gdje su Patrčević i Koceić vozili zajedno i imali tešku borbu na trčanju. Na kraju ostaje lagani žal što legenda splitskog triatlona, Marin Koceić, nije uspio dohvatiti to drugo mjesto na kraju za samo 15 sekundi.

“Najteži Sprint triatlon koji sam odradio u životu ali nije mi žao. Rijetko možete vidjeti ovakve krajolike i ovakvu kombinaciju jezera, biciklističkih staza i trčanja kao što je u Imotskom. Svaka pohvala organizatorima. Ova će mi utrka svakako pomoći na glavnom cilju sezone – završavanju Ironman utrke ispod 8. sati i rušenju hrvatskog rekorda koji je trenutno 8 sati i 12 minuta“ Izjavio je Andrej nakon utrke.  

Primarni cilj sezone je rušenje hrvatskog rekorda u Ironmanu za kraće od 8 sati te nastup na svjetskom Ironman prvenstvu 2021. godine koje će se održati na Havajima. Obzirom na neizvjestan kalendar utrka još nije odlučio na koje će dvije utrke iz Ironman serije nastupiti u rujnu. Ono što je sigurno je da će nastupiti na Embrunmanu i Triatlon Alpe d’Huez na kojima tradicionalno nastupa.

Informacije o Andreju i njegovim uspjesima možete pratiti na Instagramu ili na web stranici https://andrejvistica.com/ ili „lajkati“ na Facebook –u. 

Andrej Vištica trenutno je najbolje rangirani hrvatski triatlonac te vrhunski sportaš u svjetskim okvirima. Triatlonom se bavi još od studentskih dana  a posljednjih 8 godina potpuno profesionalno. Višestruki je prvak Hrvatske u srednje dugom triatlonu. Od značajnijih rezultata valja istaknuti ITU titulu europskog prvaka u dugom triatlonu (Ironman distanca) u Vichyu 2013. godine, 2. I 4. mjesto na Ironman triatlonu (226 km) u Walesu 2015. I 2017., 3 mjesto na Ironman UK i 5. mjesto na Ironman Francuska 2016. i Ironman Lanzarote 2018 godine.  Posebno mjesto   u Andrejevoj biografiji drže po jedno prvo (2015.) i tri druga (2016., 2017. i 2019.) mjesta na Embrunmanu, Francuska, prema mnogima najtežem triatlonu na svijetu. Na svjetskom Ironman prvenstvu održanom u Koni, Havaji, SAD 2016. godine Andrej je zauzeo visoko 36. mjesto u konkurenciji 2.316 natjecatelja. Andrej je rođen 31. Svibnja 1983. godine i završio je Fakultet Elektrotehnike i Računarstva u Zagrebu.  www.andrejvistica.com 

Related Post