APEL HDZ-a VLADI I MINISTARSTVU ZDRAVLJA

972 0

SLAVONSKI BROD – U ime građana Brodsko – posavske županije Hrvatska demokratska zajednica upućuje apel Vladi Republike Hrvatske, Ministarstvu zdravlja i njihovim političkim podobnicima da prestanu

svoje političke igre stavljati ispred Ustavom zajamčene zdravstvene skrbi naših sugrađana. Njihovim odlukama opće županijske bolnice stavljene su u projekt sanacije, novogradiška bolnica pripojena je brodskoj i čak su tri puta promijenjene uprave bolnice, sanacijski ravnatelji i sanacijska vijeća. Nažalost, tim lošim postupcima zajedničko je samo povećanje nezadovoljstva zdravstvenih djelatnika, novi financijski gubitci i smanjenje dostupnosti i kvalitete zdravstvene skrbi građana ove županije. Zato javno apeliramo prestanite politizirati jer pacijenti uvijek moraju biti na prvom mjestu.

 

Sve ove odluke provedene su bez ikakvog plana i potrebne strategije, a isključivo zbog političkog kadroviranja i prikazivanja moći unutar stranke kao i potencijalnim političkim partnerima. Iznimno je sramotno da se te neprofesionalne odluke nameću uglednim i cijenjenim ustanovama poput Opće bolnice „Dr. Josip Benčević“. Ne ulazeći u kompetentnost i kvalificiranost novoizabrane sanacijske upraviteljice Ljepše Rakas Vujčić i predsjednika sanacijskog vijeća Mitra Obradovića, potpuno je nevjerojatno što su na tako važne i istaknute brodske funkcije postavljeni kadrovi iz drugih sredina, gradova odnosno županija. Poručuje li to premijer Milanović Brođanima kako među zaposlenicima slavonskobrodske bolnice nema kvalificirane osobe za ravnatelja bolnice, a iz cijelog Slavonskog Broda nema nikog kompetentnog za predsjednika sanacijskog vijeća?!

 

Obzirom da je dovedena nova uprava iz drugih gradova, s pravom se pitamo imaju li oni možda neki novi bolji profesionalni plan i program vodstva bolnice? Podsjetimo, do sada su platili izradu famoznog Master plana francuskim stručnjacima, pokušali uvesti outsoursing, razmatrali o spin off-u, predlagali smjenski rad i odustali od promjena Zakona o zdravstvenoj zaštiti. Zapravo, od početka sanacije u bolnicu nisu ništa uložili, ništa nisu planirali, niti sada imaju novih projekata. Sve te dosadašnje ideje, kao i gubitci od četiri ili pet milijuna kuna na mjesečnoj razini samo su dokaz njihove velike neodgovornosti prema zaposlenicima bolnica, pacijentima i svim građanima Brodsko – posavske županije. Zato ovim putem poručujemo da bolnice u Slavonskom Brodu i Novoj Gradiški više nikako ne smiju biti projekti na kojima će se isprobavati navodna poboljšanja zdravstvene usluge.

 

Predsjednik ŽO-a HDZ-a BPŽ: Pero Ćosić, dipl.ing.

Related Post

NAKON IZBORA ZA EU PARLAMENT

Autor - 27/05/2014 0
NOVA GRADIŠKA, 27. svibnja 2014. – Uvjerljiva pobjeda u Novoj Gradiški HDZ-a i koalicijskih partnera razlog je za slavlje nakon…

PRIOPĆENJE HDZ-a

Autor - 15/03/2013 0
Nezadovoljni Milan Bitunjac i Frano Piplović političke će karijere nastaviti izvan HDZ-a.