APEL PREZBITERSKOG VIJEĆA POŽEŠKE BISKUPIJE PRIGODOM PARLAMENTARNIH IZBORA

1191 0

POŽEGA, 28. listopad 2015. – Kao predstavnici svih svećenika Požeške biskupije okupili smo se na redovito jesensko zasjedanje Prezbiterskog vijeća, 28. listopada 2015. u Požegi pod predsjedanjem biskupa msgr. Antuna Škvorčevića.

U svjetlu skorih izbora za novi saziv Hrvatskoga sabora razmatrali smo među ostalim i sve teže stanje slavonskog čovjeka, dugogodišnji odnos državnih dužnosnika, napose Hrvatske vlade prema problemima na ovim prostorima, manjak potrebne pozornosti za ratne posljedice, za gospodarsku opustošenost, zanemarenu poljoprivredu, iseljavanje mladih i cijelih obitelji zbog nemogućnosti pronaći radno mjesto. Na taj način hrvatski istok, Zapadna i Istočna Slavonija, od Pakraca do Vukovara u kojoj su brojni hrvatski branitelji tijekom Domovinskog rata položili živote, postaje sve praznija te je od nekada bogatog dijela Hrvatske postala jednim od njezinih najsiromašnijih i bezizglednih prostora. Ono što je krvlju obranjeno, malo pomalo postaje izgubljeno u miru. Kao građane zabrinjava nas to što u promidžbi pred parlamentarne izbore mnogi koji traže naklonost slavonskog čovjeka i njegove glasove nisu predstavili uvjerljiv i realan program po kojem će se u Hrvatskom saboru i u izvršnim tijelima vlasti zauzimati da Slavonija konačno dobije takav zakonski status koji će omogućiti da se pod povoljnijim uvjetima može ulagati u njezino gospodarstvo a napose da konačno poljoprivreda bude ugrađena u cjelovit gospodarski sustav Republike Hrvatske te da oni koji se njome bave mogu dostojno od nje živjeti.

 

Upućujemo poziv natjecateljima za Hrvatski sabor da temeljito u savjesti promisle je li im više stalo do vlasti ili do dobra hrvatskog čovjeka te da u tom smislu oblikuju uvjerljiv program za koji će se zauzimati u slučaju pobjede. Pozivamo vjernike i sve druge građane da u nedjelju, 8. studenog 2015. iziđu na izbore i dadnu svoj glas onima za koje imaju moralnu sigurnost da će se boriti za njihovo dobro, za gospodarski i drugi razvoj Slavonije. Svoju vjerničku građansku svijest iskazat ćemo na dan izbora i molitvom da Bog prosvijetli um i srca svih koji će biti izabrani da budu vjerni promicatelji općeg dobra svakog čovjeka u našoj domovini.

Related Post

GOSPINO POLJE

Autor - 31/08/2014 0
GOSPINO POLJE – U četvrtak, 4. rujna, na Gospinom polju ponad Bilog Briga, u župi Vrbova, počet će trodnevnica za…