Duhovna obnova članova Molitvenih zajednica Krvi Kristove u Okučanima 

400 0

Osim domaćina na duhovnoj obnovi su sudjelovale Molitvene zajednice iz Nove Gradiške, Starog Petrovog Sela, Kutine, Volodera, Sirača i Daruvara

 

Autor Milorad Oršulić Mican 

 

U Okučanima je u poslijepodnevnim satima na Petu korizmenu nedjelju, 7. svibnja  2023. održana duhovna obnova za članove Molitvenih zajednica Krvi Kristove i sve zainteresirane.

Osim domaćina na Duhovnoj obnovi su sudjelovale Molitvene zajednice iz Nove Gradiške, Starog Petrovog Sela, Kutine, Volodera, Sirača i Daruvara .

U ime domaćina, nazočne, kojih je bilo preko 120 je pozdravila Ksenija Bokulić – voditeljica ZKK Okučani.

Nakon pozdrava uslijedila je  uvodna molitva, zatim meditacija i predavanje, koje je imala s. Ivana Miličević, predsjednica Povjerenstva za ZKK na temu: Lice milosrdnog Oca u mom životu i životu sv. Marije De Mattias.

Za vrijeme stanke  za kavu i čaj, članovi i članice  molitvenih zajednica su se družili  u kripti župne crkve sv. Vida Mučenika.

Duhovna obnova je nastavljena  informacijama iz molitvenih zajednica i razmjenama iskustava, nakon čega je uslijedilo klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom, koje je predvodila s. Ivana Milićević iz Zagreba i gđa. Irena Plavšić iz Kutine. Istovremeno je bila prilika za Sakrament  ispovijedi.

Po završetku Duhovne obnove, okučanski župnik fra Ivo Brezović  je nazočne  blagoslovio s Presvetim te je uputio riječi potpore i zahvale svim Zajednicama.

Duhovna obnova je završila, također u kripti, uz Agape – Gozbu ljubavi na koju je pozvala voditeljica ZKK i časne sestre Klanjateljice Krvi Kristove koje djeluju od 1995. godine u Okučanima.

Po njihovom dolasku, s prognanim pukom iz Banjolučke biskupije i drugih krajeva Bosne i Hercegovine, osnovale su Molitvenu zajednicu  koja sada broji dvadesetak  članova. Okupljaju se svakoga tjedna na molitvu u župnoj crkvi, dok svakog mjeseca organiziraju klanjanje pred Presvetim za Domovinu, a povremeno organiziraju i cjelonoćno klečanje pred Presvetim.

Related Post

Iskoristi priliku 

Autor - 24/01/2023 0
O svemu se možete više informirati na stranicama Policijske akademije i na društvenim mrežama Facebook, Instagram i Tik Tok  Foto:…

AKCIJA I DALJE TRAJE

Autor - 05/05/2014 0
Građani su policiji dragovoljno predali 240 komada raznog vatrenog oružja (automatskog, rasprskavajućeg, dugog i kratkog), 2554 komada streljiva za dugo…