MEĐUŽUPANIJSKI SUSRET ŠKOLSKIH BENDOVA U OŠ MATO LOVRAK

662 0

Autor/Foto OŠ Mato Lovrak

 

Na inicijativu i u organizaciji učitelja glazbene kulture, osnivača i voditelja školskog benda Dragana Starivlaha u Osnovnoj školi Mato Lovrak 26. travnja 2023. godine održan je 1. Međužupanijski susret školskih bendova.

Našem su se pozivu na sudjelovanje odazvali: dvije skupine školskog benda Gimnazije Nova Gradiška (voditeljica Danijela Šmuljić Matošević), školski bend Elektrotehničke i ekonomske škole Nova Gradiška (voditelj Tibor Čolović), školski bend OŠ iz Lipika (voditeljica Jadranka Radonić-Sirovica), školski bend Osnovne škole braće Radića iz Pakraca (voditelj Miroslav Badrov), a u programu su sudjelovale i članice Ansambla flauta Glazbenog odjela naše škole (voditeljica Daliborka Krešić). Svirale su se i pjevale poznate pop i rok skladbe koje su izazvale oduševljenje publike.
Domaćin ovoga susreta bio je školski bend naše škole u sastavu: Martina Došlić, Tea Novoselac, Matea Štiner i Mona Baković, Emili Stipančević (bas gitara), Dorijan Živković (električna gitara) i Sven Tokić (bubnjevi), a sve nas je kroz program vodio učenik 5. razreda Juran Andrijanić.
Svim su sudionicima dodijeljene zahvalnice koje je dizajnirao naš učitelj likovne kulture Gordan Bijelić, akademski slikar grafičar.
Program su pratili predstavnici gostujućih škola, učenici i djelatnici škole te naše gošće iz Švedske koje su u ovome tjednu bile u posjetu našoj školi u sklopu Erasmus+ projekta.
Bila je ovo prekrasna večer puna dobrih vibracija. Zaista smo svi uživali u zvucima odabranih skladbi (pa i zaplesali), razmjeni iskustava i novim prijateljstvima.
Nadamo se da će ova manifestacija postati tradicija i jedan od trajnih međuškolskih projekata!

Related Post