BAJKERI OD PREVLAKE DO VUKOVARA: Zajedno u ratu, zajedno u miru

1686 0

Autorica Ivanka Herceg, Radio „Bljesak“

NOVA GRADIŠKA – Povodom obilježavanja 27. godišnjice „Sjećanja na žrtvu Vukovara“, Moto klub „Korčula“, u suradnji s udrugama proisteklim iz Domovinskog rata i moto klubovima iz cijele Hrvatske i ove je godine organizator tradicionalne vožnje motorima od Prevlake do Vukovara, od 13. do 18. studenoga.
Tradicionalno ih je dočekala i Nova Gradiška 16. studenoga, a uz “bajkere” počast poginulim hrvatskim braniteljima kod Spomen obilježja su odali i dr. Ljepša Rakas Vujčić, predsjednica Gradskog vijeća grada Nova Gradiška, kao i Moto klub Nova Gradiška, koji od samoga početka ove “karavane mira” sudjeluje u dočeku te predstavnici Udruge veterana 3. GBR “Kune” Ogranak Nova Gradiška, čiji je pripadnik Marko Derežanin i vodio kraći program dočeka, kao i molitvu.
Riječi dobrodošlice izuzetno velikom broju sudionika ovogodišnje karavne uputila je u ime Grada i osobno dr. Vujčić Rakas i tom prigodom, među ostalim rekla:” Izuzetno nam je drago što sve ove godine dolazite i u NG koja vas srdačno dočekuje. Ovo što činite izuzetno je vrijedno, za žrtvu Vukovara, ali i Nove Gradiške koja je dala veliki doprinos u obrani i oslobađanju ovoga kraja, ovog dijela Slavonije i RH. Mnogi su položili živote za slobodu Hrvatske i na našemu bojištu. I Grad i bolnica u kojoj radim pretrpjeli su mnogo, ali nismo odustajali i dočekali smo slobodu. Hvala vam još jedanput na žrtvi koju vi prinosite za sve one koji nisu više s nama, a kojih ćemo se uvijek sjećati i biti im zahvalni.” Dr. Rakas Vujčić također je istaknula kako su gradonačelnik i zamjenik zajedno s dijelom braniteljskih udruga grada i našim sugrađanima već pošli put Vukovara. Poželjela je bajkerima sretan put uz poruku- Upalite u Vukovaru lampion i za nas koji nismo u mogućnosti biti u nedjelju s vama i u naše ime odajte dužno poštovanje žrtvi Grada heroja-
Na dobrodošlici je u ime bajkera zahvalio Đani Radovanović, predsjednik Moto kluba “Korčula” koji je i organizator karavane “Zajedno u ratu, zajedno u miru”, a nama u razgovoru naglasio:”Kada vozimo od Prevlake do Vukovara vozimo s dubokim osjećajima za žrtvu svih onih koji su živote položili za slobodu Hrvatske. I nikakvo loše vrijeme nas ne može zaustaviti. Jer njima, koji su tada branili i stvarali hrvatsku državu, bilo je teže.Iz godine u godinu ima nas sve više, evo ove godine u NG je stiglo oko 500 bajkera. Ima i mlađih i to nas veseli jer će se ova karavana nastaviti i poslije nas. Ne damo da sveta žrtva za Hrvatsku padne u zaborav. A u Vukovar dolazimo s osjećajima i tuge i ponosa i boli i radosti,..Teško je to opisati riječima,… Čast je biti dio one veličanstvene Kolone sjećanja kao jedna kap u moru i dati najmanje što možemo za onu preveliku žrtvu Vukovara i Hrvatske. Činimo to u zajedništvu prije svega iz ljubavi prema braniteljima, poginulima, nestalima, ljubavi prema Domovini”.

Related Post