Bezuspješna potraga za 56-godišnjakom koji se jučer utopio u Savi

1638 0

SLAVONSKI BROD, 13. kolovoza 2018. – Ronioci Specijalne jedinice policije Osijek i HGSS danas su u 12,30 sati bezuspješno završili pretraživanje korita Save kod Sikirevaca. S obzirom na protok vremena i brzog riječnog toka pretpostavlja se da se tijelo 56-godišnjaka koji se jučer utopio u Savi ne nalazi na tom području.

U Policijskoj postaji Vrpolje, jučer oko 15.30 sati, zaprimljena je dojava o prevrtanju čamca, u rijeku Savu, kod Sikirevaca, a u kojem se nalazilo više osoba. Izlaskom na mjesto događaja, policijski službenici su došli do saznanja, da se u limenom čamcu, oko 14 sati, koji je plovio Savom, nalazilo pet muških osoba.

U jednom trenutku, u čamac je počela ulaziti voda, nekontrolirano ga ponio tok rijeke Save, te se potom prevrnuo.

Četvorica muškaraca su isplivala na obalu rijeke Save, dok je 56-godišnjak nestao u vodi, nije isplivao na obalu, te se sumnja na utapljanje.

Policijski službenici su angažirali ronioce Specijalne jedinice policije Osijek i HGSS, koji su sinoć, od 18.45 do 21 sati (do noći) pretraživali korito rijeke Save, a danas nastavili s pretraživanjem korita rijeke Save u cilju pronalaska tijela muškarca.

Danas, u 12.30 sati, bezuspješno su završili pretraživanje korita rijeke. Jučer i danas, pretražili u  veliki prostor korita rijeke Save (25 x po 300 metara), koja je na tom području nevjerojatno snažna, brza i puna virova, a obzirom na protok vremena i brzog riječnog toka, tijelo se vjerojatno ne nalazi na tom području.

Policija podsjeća građane da ne ulaze u rijeku Savu ukoliko su prethodno imali obilan obrok ili konzumirali alkoholna pića, te ako su neplivači. Također nije preporučljivo u vodu skakati naglavačke, niti ulaziti naglo u vodu, već polako ulaziti i tijelo postepeno privikavati na temperaturu vode. Treba biti oprezan, obzirom da je tok rijeke Save vrlo brz, te je rijeka Sava nepredvidiva i puna virova.

Related Post