Biciklistički klub “Strmac” – Za bolju budućnost

1503 0

NOVA GRADIŠKA 26. srpnja 2010. – U subotu su članovi biciklističkog kluba „Strmac“ odvezli simboličnu rutu NG – Rešetari (Barbara) – obilaznica – NG. Biciklistički klub “Strmac” nasljeđuje zaista dugu tradiciju novogradiškog biciklizma koja datira još od 1897. godine. 113 godina i brojna natjecanja što državna (prije i poslije rata) što lokalna

  popraćena mnogim prvacima i priznanjima obvezuje grad i sadašnje i buduće članove da povrate veličinu i sjaj jednog od simbola novogradiškog sporta. Povijest biciklizma i kluba se može pročitati u knjizi Ive Petranovića „Stoljeće novogradiškog biciklizma“ izdane 1998. godine.

Danas u prostorijama kluba kao da je vrijeme stalo. Po zidovima sve sama priznanja i fotografije prošlih slavnih vremena, na policama mnoštvo pehara i ostalih nagrada. Klub u ovom stoljeću nije  funkcionirao dugih sedam godina, pa nije ni čudo da se spletajem okolnosti i nedostatkom novih članova i sportaša klub nalazi u ovakvom stanju ali čiju opstojnost održava na životu predsjednik kluba Željko Mokricki, veliko ime novogradiškog biciklizma i šire bez kojeg danas klub i ovako ne bi funkcionirao. U ovoj prostoriji i klubu sam cijeli život i imam najviše iskustva tako da znam što trebam napraviti ali trebam još barem dvoje, troje ljudi koji će raditi kao ja. – ističe Mokricki. U subotu su se članovima Strmca priključila i tri člana oldtimer kluba „Classic’99“ na svojim starodobnim biciklima te su svi zajedno odvezli spomenutu rutu i poslije toga otišli na kotlovinu u prostor kluba gdje su bili ugošćeni i ostali gosti i prijatelji.  

Željko Mokricki

 

 

 

 

Related Post

HUT MASTERS 2014.

Autor - 09/12/2014 0
ZAGREB – Na teniskim terenima u ŠRC Trnje u Zagrebu 06. i 07. prosinca 2014. godine održan je završni turnir…