Bilo je dramatično, ali uspješno

619 0

20. veljače 2012. – Neposredno nakon završetka prvenstvene prvoligaške utakmice naših odbojkašica iznijeli smo viđenje te dramatične utakmice koja je završila nakon niza obrata i uzbuđenja na sreću pobjedom naših odbojkašica s 3:2. Pošto smo željeli vama omogućiti i mišljenje struke, imate prilike pročitati izjavu najodgovornijeg čovjeka u toj dramatičnoj utakmici, a to je trener Damir Runjaš, koji je tu večer proslavio svoj sigurno najuzbudljiviji rođendan. Pa, evo što kaže trener Runjaš nakon prospavane noći. a to je osvrt na odigrano 13.kolo 1.B HOL.

Budući da od nečega treba krenuti,krenut ću upravo od naše utakmice. Kao što ste i sami vidjeli bilo je super teško i neizvjesno,ali sada kada sam prespavao utakmicu postao sam svjestan da smo ustvari napravili pravi mali podvig jer smo pobijedili užasno jaku ekipu Drenove koja nije ni blizu ekipe koja je igrala jesenas jer su se pojačali sa nekoliko igračica. Najveće pojačanje im je svakako igračica sa brojem 13 (Ivana Kalebić) jer to je igračica koja je do jučer (prije ozljede koljena) bila stožerna igračica (u prvoj postavi) državnog prvaka ŽOK Rijeka i jedan od najboljih srednjih blokera u državi,a sa Rijekom je prošle sezone igrala Ligu prvaka Evrope. Uz to je prošla sve uzrasne kategorije reprezentacije Hrvatske i bila na širem popisu A (seniorske) reprezentacije Hrvatske, a zašto je tako uvjerili smo se na utakmici.

Što se tiče naše igre odigrali smo sjajna prva 2 seta,usudio bih se reći možda i najbolja ove godine jer je tempo igre bio daleko na razini A lige,odlično nam je funkcionirao prijem servisa i to tijekom cijele utakmice,odlično nam je radio i individualni i dvojni blok u prva 2 seta, servis također, a zbog odličnog prijema smo mogli biti raznovrsni u napadu i uspijevali smo razvlačiti jaki blok Drenove. No, slijedeća 2 seta smo odigrali isto tako jako loše,ali nisam zbog toga nezadovoljan jer je uzroka za to malo više. Prvenstveno smo se jako,jako potrošili u tempu prva 2 seta i fizički i psihički,pa je stoga bilo dosta neforsiranih pogrešaka,ali najveći je uzrok ipak odličan protivnik koji nas je svojom odličnom igrom tjerao u pogreške, a uz to ponovo je do izražaja došlo naše neiskustvo i činjenica da nemamo jednu iskusnu igračicu koja može povući cijelu ekipu kada je najteže,pa sam tražio optimalnu igru i postavu sve do samog kraja utakmice što sam na kraju,na sreću, i uspio.

Ipak,presretan sam što smo u 5. setu pokazali ono što je u odbojci najbitnije,a to je pobjednički mentalitet i karakter jer smo izvukli nemoguću pobjedu protiv fantastičnog protivnika i po prvi puta mogu reći da smo pobjedu izborili ekipnim radom jer je svaka igračica od prve do zadnje dala svoj obol pobjedi jer sam ih mogao rotirati i odmarati,a igračice sa klupe su nam donijele preokret u 5. setu. Bili smo hladne glave kada je to najviše trebalo unatoč neiskustvu,a i zbog toga mi je drago da igramo takve stresne utakmice jer samo u takvim uvjetima ekipa može mentalno i kvalitetno “odrasti” u pravu ekipu koja je otporna na sve.

Odgovorno tvrdim da je ova ekipa Drenove samo neki 10% slabija od ekipe Šibenika koja je jesenas igrala u Novoj Gradiški i koja je trenutno vodeća i mislim da se slažete sa mnom da je ova pobjeda ipak jedan veliki uspjeh z naš klub. Što se tiče ostalih utakmica, osim utakmice Rovinj – Split 1700 II koja je očekivano bila 3:0 za Rovinj, sve ostale utakmice su pokazale da je liga užasno izjednačena i da su sve ekipe puno jače nego prošle sezone,pa tako ne iznenađuje pobjeda Dubrovnika od 3-2 nad Šibenikom kome je to prvi poraz u ovoj sezoni jer se Dubrovnik pojačao sa jednom igračicom upravo iz Šibenika i kad znamo da je Šibenik u financijskim problemima.Također, Brda su sa 3:2 dobila Marčanu što nije nevjerovatno jer su Brda odlična ekipa koja je u 1. djelu igrala ispod svoje stvarne kvalitete.Jedini rezultat koji me jako iznenadio je teški poraz Bilja na domaćem terenu od Zadra sa 0:3,što je uzrok tome,ne znam,ali sam očekivao puno neizvjesniju utakmicu kada se zna da je Bilje u prvom djelu sezone slavilo u Zadru sa 3:0.

 

Na slici: trener odbojkašica Nove Gradiške Damir Runjaš


Related Post