BISKUP ANTUN ŠKVORČEVIĆ POSJETIO ZAJEDNICU „SUSRET“ NA IVANOVCU

930 0

IVANOVAC – Požeški biskup Antun Škvorčević u pratnji Gorana Lukića, ravnatelja Biskupijskog Caritasa posjetio je 23. prosinca Zajednicu „susret“ u Ivanovcu nedaleko Okučana.

Dočekalo ga je tridesetak članova Zajednice iz svih dijelova Hrvatske u kojoj je petnaestak žena te su mu u prostorima blagovaonice prikazali svoj život i nastojanja oko liječenja od ovisnosti koje u prvoj fazi traje dvije godine, upoznali su ga s dnevnim redom u čijem su sastavu različite terapijske sastavnice, među ostalim radne obveze i rekreativni programi.

 

Biskup im je kazao kako je – uz druge njegove predbožićne pohode ljudima u posebnim okolnostima na području Požeške biskupije – želio svratiti i njima u Ivanovcu, kako bi im posvjedočio osobnu blizinu i moralnu potporu u njihovim nastojanjima oko liječenja te im čestitati Božić. Spomenuo je kako posebno cijeni njihovu odluku da poduzmu sve što je moguće kako ne bi ostali zarobljenicima ovisnosti te ih podsjetio da im je na tom putu potrebna i Božja pomoć, napose njegovo milosrđe i praštanje koje ih izdiže iznad zla koje ih želi sputati na razini njihove savjesti. Pozvao ih da se odvažno borei za slobodu od izvanjskih ovisnosti, a još više od duhovnih, od sebičnosti i zloće te žive slobodu kao svoje izvorno dostojanstvo. Poželio im je puno radosti za Božić i potaknuo da jedni drugima svojom plemenitošću i dobrotom učine Božić i svakodnevni život u zajednici lijepim.

 

Domaćini su zahvalili biskupu za pomoć koju im je Požeška biskupija pružila minule godine u popravku zgrade, obnovi električnih vodova te nabavi kućanskih aparata nakon poplave koja je zahvatila njihovo naselje. Pored toga zahvalili su Caritasu Požeške biskupije za njegovu trajnu pomoć u prehrambenim i drugim potrepštinama. Čestitali su biskupu Božić, uručili dar i poželjeli da ih što prije ponovno posjeti.

Related Post

TREĆA KORIZMENA TRIBINA

Autor - 06/03/2015 0
Danas se novinarstvo svelo na puko funkcioniranje kojem nije potrebno etičko usmjerenje u kojem se gubi razlikovanje dobroga i lošega,…