BISKUP ŠKVORČEVIĆ POSJETIO OVISNIKE U ZAJEDNICI „SUSRET“

728 0

IVANOVAC – Požeški biskup Antun Škvorčević posjetio je 15. studenog ovisnike o drogi i alkoholu koji se liječe u Zajednici Susret u Ivanovcu nedaleko Okučana. Predsjednica Humanitarne organizacije „Zajednica Susret“

Bernardica Juretić dočekala je biskupa sa svojim suradnicima Dejanom Mihaljevićem, Dariom Paukovićem i Miroslavom Rožankovićem. Biskup je osobno pozdravio svakog člana Zajednice te kazao kako im pružanjem ruke želi iskazati svoju blizinu i poštovanje te im čestitati na odvažnom životnom koraku kojeg su učinili dolazeću u Zajednicu kako bi ustrajnim i strpljivim radom pomogli sebi i svojim obiteljima. Jedan od korisnika pozdravio je biskupa i predstavio mu način života u Zajednici te ga izvijestio kako se trenutno u centru Ivanovac nalazi 29 osoba koje se liječe od droge i alkohola. Istaknuo je kako im je u odvikavanju od ovisnosti jako važna podrška obitelji i prijatelja ali još više duhovna snaga kojom žele pobijediti okove ovisnosti. Spomenuo je da Centar Ivanovac postoji 15 godina te je tijekom toga vremena u njemu novi životni početak potražilo više od 600 osoba. Zahvalio je biskupu za posjet i potporu koju im iskazuje.

 

Potom su se pojedini članovi Zajednice predstavili biskupu te mu ukratko prikazali osobnu i obiteljsku dramu u kojoj su se našli kad su postali ovisnici. Biskup ih je sve ohrabrio te im kazao kako je u njihovu odvikavanju od ovisnosti jako važno imati na umu da je čovjek osoba, duhovno biće, dubina koju napose molitvom valja svakodnevno ispunjati Božjom blizinom, svjetlom, ljepotom, snagom, dobrotom, plemenitošću i ljubavlju da bi tako s Isusom Kristom koji je pobijedio smrt i oni bili jači od zla.

Istaknuo je da su mnogi u njemu bili pobjednici te im je kazao da svaki dan sebi ponavljaju kako se mogu osloboditi ovisnosti te u suradnji s voditeljima i članovima Zajednice ostvarivati cjelovit program koji im je ponuđen. Obećao je da će svojom svakodnevnom molitvom biti s njima. Zavalio je vodstvu i terapeutima na njihovoj žrtvi i ljubavi koju iskazuju prema članovima Zajednice. Susret je završio molitvom i blagoslovom koji je biskup zazvao na nazočne i njihove obitelji.

 

Biskup je zatim u pratnji ravnateljice Juretić i njezinih suradnika razgledao pojedine dijelove naselja i uvjerio se u razmjere stradanja od poplave u svibnju ove godine i štete koja još nije sanirana, napose odron u blizini temelja kuće koji je statički ugrožava. Bojazan je da bi nova poplava mogla biti kobna te su razmatrane mogućnosti popravka podzida kuće. Dogovoreni su prvi zahvati obnove u kojima će sudjelovati i Požeška biskupija a Biskupijski Caritas će se pobrinuti za nabavu kućanskih aparata koji su također uništeni u poplavi te u okviru svojih mogućnosti pomagati Zajednicu u prehrambenim potrepštinama kao što je to i ranije činio. Izražena je želja da se u dogovoru s okučanskom župom osnaži duhovni život Zajednice.

Related Post

ŽUPA ŠTIVICA

Autor - 10/02/2016 0
ŠTIVICA, 10. veljače 2016. – Od davne 1913. godine u Štivici se 9. veljače slavi Dan župnog klanjanja. Župna spomenica…

SVETKOVINA KRISTA KRALJA

Autor - 21/11/2015 0
REŠETARI, 21. studeni 2015. – Sutra, u nedjelju, blagdan je Krista – Kralja svega stvorenoga. Krist Kralj zaštitnik je župe…