Biskup  Škvorčević primio priora Milosrdne braće sa Strmca

1800 0

Autor Požeška biskupija

Prior Sinković je izvijestio biskupa o nastojanju Milosrdne braće na Strmcu da organiziraju post-hospitalni život bolesnika kroz njihov boravak u jednoj zajednici u Šumetlici i  drugoj u Novoj Gradiški

POŽEGA – U Biskupskom domu u Požegi, biskup Antun Škvorčević primio je 25. lipnja fra Kristijana Sinkovića, priora Milosrdne braće na Strmcu.

Razgovarali su o više pitanja vezanih za djelovanje Bolnice sv. Rafael na Strmcu – specijalna bolnica za psihijatriju i palijativnu skrb, napose o bolničkom pastoralu, kao sastavnom dijelu liječenja bolesnika u katoličkoj zdravstvenoj ustanovi.   To se osobito odnosi na bolesnike koji se nalaze na palijativnoj skrbi.

Pored toga, prior je izvijestio biskupa o nastojanju Milosrdne braće na Strmcu da organiziraju post-hospitalni život bolesnika kroz njihov boravak u jednoj zajednici u Šumetlici, a drugoj u Novoj Gradiški, što se pokazalo osobito uspješnim.

Razmotrili su i mogućnosti suradnje u bolničkom pastoralu, za koji je potreban svećenik posebne duhovne osjetljivosti.

Biskup je zahvalio prioru za sve dobro koje milosrdna braća čine ljudima na ovim prostorima, služeći im u katoličkoj bolnici.

Related Post

POLICIJSKA 24 SATA

Autor - 24/10/2014 0
NOVA GRADIŠKA, 24. listopad 2014. – U protekla 24 sata na području policijske uprave evidentirano je šest (6) kaznenih djela…