Ministarstvo pravosuđa dodijelilo zahvalnicu Općini Rešetari

2200 0

Autor Franjo Samardžić

Osuđene osobe su, umjesto da kaznu odsluže u zatvoru, dobile priliku da u Općini Rešetari kaznu zatvora u trajanju do jedne godine zamjene radom za opće dobro

REŠETARI, 18. veljače 2018. – Načelnik Općine Rešetari Zlatko Aga u Ministarstvu pravosuđa je 16. veljače primio zahvalnicu za uspješnu suradnju u izvršenju probacijskih poslova, a na prijedlog Probacijskog ureda Požega. Zahvalnicu je uručila pomoćnica ministra pravosuđa Jana Špero.
Ministarstvo pravosuđa se time zahvalilo na uspješnoj suradnji Općini Rešetari i načelniku Zlatku Agi.
Suradnjom Općine Rešetari i Probacijskog ureda iz Požege omogućeno je osuđenim osobama da izvrše svoju kaznu na slobodi, a u korist i za dobrobit lokalne zajednice. Osuđene osobe tako su, umjesto da kaznu odsluže u zatvoru, dobile priliku da u Općini Rešetari, bez prekida radnog odnosa, kaznu zatvora u trajanju do jedne godine zamjene radom za opće dobro.
Za naglasiti je da ovaj Twinning projekt financiran sredstvima Europske unije u suradnji Službe za probaciju Ministarstva pravosuđa RH i ministarstva pravosuđa Republike Češke i Ujedinjenog kraljevstva.
Suradnja Općine Rešetari s Probacijskim uredom iz Požege nastavit će se i dalje, što znači da će se osuđenim osobama i ubuduće omogućiti izvršenje kazne na slobodi i radom u korist i za dobrobit lokalne zajednice. (Izvor Općina Rešetari)

Related Post