Izborno-izvještajna skupština udruge „Sv Leonard“ Komarnica

1724 0

Autor Višnja Mikić

Novi predsjednik udruge “Sv Leonard” je Dražen Benić, prvi dopredsjednik Igor Smičić, drugi Antun Grabrić, tajnik je Darko Kanjugović i blagajnik Igor Šimunović

KOMARNICA – Članovi udruge „Sv Leonard“ Komarnica održali su u nedjelju, 18. veljače, svoju četvrtu redovnu izborno-izvještajnu skupštinu. Među ostalim, podnesena su izvješća o radu u protekloj godini, a najviše zanimanja izazvalo je izvješće dosadašnjeg predsjednika udruge, Igora Smičića. Iz iznesenog je vidljivo da je udruga vrijedno radila, ne samo u prošloj, nego kroz sve četiri godine svog postojanja i djelovanja. Zauzimali su se za određene aktivnosti koje su nakon višegodišnjih nastojanja realizirane.

Udruga je ostala bez četiri člana, zbog odlaska u drugu sredinu, ali su se u rad uključila četiri nova, tako da je rad uspješno nastavljen istim brojem.
Naglašene su samo neke vrijedne akcije: među njima lijepo dječje igralište, neobičan putokaz u središtu sela, kraj kojega se zaustavljaju putnici namjernici u ovo malo, ali vrijedno selo. U žardinjere u centru i ispred crkve, članice Udruge posadile su 80 maćuhica, tradicionalno je organizirano natjecanje udruga u kuhanju čobanca, koje nije moglo omesti ni ružno vrijeme. Uz ovu manifestaciju, svake godine je upriličena i vrijedna izložba rezbarenih suvenira koji su se nekada proizvodili u selu, a uz to i mala etno-zbirka koja prati izložene drvene suvenire.Više puta uređivani su središte mjesta, dom i njegov okoliš. Uz blagdan Uskrsa osmišljena je zanimljiva blagdanska dekoracija, među aktivnostima udruge zabilježena je i „Jesen u Komarnici“, zatim adventski vijenac kod crkve, pa onda jaslice, a kruna aktivnosti bio je tradicionalni kulturno-zabavni program uz dolazak Djeda Božićnjaka u Komarnicu, čemu prethodi nastup više kulturno-umjetničkih društava te školske djece iz Komarnice. Potrajalo bi kada bismo nabrajali sve aktivnosti udruge, u koje su njezini članovi uložili puno rada i vremena, a ovom prilikom zahvaljeno je svima koji su pratili i financijski ili su drugačije poduprli njihov rad (općina, županija, ljudi dobre volje). Na postignućima je čestitao i Željko Filipović, koji je ispred udruge „Sveti Florijan“ Magić Mala bio nazočan skupštini.

Budući da je skupština bila izborna, birani su novi Upravni odbor, predsjednik i dva dopredsjednika, tajnik, blagajnik, Sud časti i likvidator.
Predsjednik udruge “Sv Leonard” od sada je Dražen Benić, prvi dopredsjednik Igor Smičić, drugi Antun Grabrić, tajnik je Darko Kanjugović, blagajnik Igor Šimunović, likvidator – predsjednik, Dražen Benić.
Članovi Udruge pohvalno su se izrazili o dosadašnjem vodstvu , a novom, na čelu s Benićem, poželjeli su uspješan rad. Dražen Benić zahvalio je zatim na ukazanom povjerenju i iznio prijedlog programa rada, koji je, kao i financijski plan, prihvaćen.

Udruga „Sv Leonard“ okuplja mještane Komarnice, koji i dalje žele raditi za boljitak svog sela i ponosni su što ih još uvijek ima, gledajući broj stanovništva u drugim slavonskim selima. Spremni su i dalje „sukati rukave“ u novim aktivnostima. Sve pohvale Udruzi – mladoj po stažu, ali iskusnoj po brojnim realiziranim programima. (Višnja Mikić)

novi predsjednik Benić
dosadašnji predsjednik Smičić

Related Post