Bivša Robna kuća postaje preseljenjem Gradske knjižnice svojevrsni društveni centar, ponajprije za djecu i mlade, te njene ostale korisnike

7925 0

Autor Franjo Samardžić, Foto Jakša Samardžić

 

NOVA GRADIŠKA,   27.  ožujka  2023. – Što će biti u bivšoj robnoj kući pitaju se Novogradiščani, pogotovu nakon što je uređena fasada. Zanimalo je to i dr. Ljepšu Rakas-Vujčić na aktualnom satu posljednje sjednice Gradskog vijeća koja je upitala  gradonačelnika u kojoj su fazi radovi i koja će biti  namjena tog prostora. 

  Odgovarajući na pitanje gradonačelnik Vinko Grgić  je kazao da se radi o prostoru u prizemlju i prvom katu koji je zamišljen kao svojevrstan društveni centar za djecu i osnovce koji će tamo moći boraviti tijekom dana nakon što im završi škola, napisati zadaću, ali  se i baviti  raznim  kreativnim aktivnostima sa  mentorima i asistentima. Naglasio je da je osnovna namjera i cilj  u tom prostoru okupiti  puno djece.

    Dodao je da će u poslijepodnevnim satima to biti prostor koji će moći koristiti udruge u kulturi i znanosti za okupljanje i organiziranje svojih aktivnosti. U gradskom proračunu za 2023. godinu osigurana su sredstva, priprema se plan nabave i ide na raspisivanje natječaja. 

    Da se završe unutarnji radovi s nestrpljenjem očekuju i djelatnici Gradske knjižnice koja sada radi u neprikladnom i skučenom  prostoru i koja će tamo preseliti. Kako kaže Ernestina Straga-Šašić, v.d. ravnateljice, omogućiti će to djelatnicima knjižnice i njenim korisnicima, posebno djeci koja su se okupljala na kreativnim radionicama i raznim prigodnim manifestacijama koje tijekom godine  organiziranju knjižnjičari da, za razliku od starog,  imaju komforan prostor za aktivnosti. 

Related Post

MALČANSKE MAČKARE

Autor - 13/02/2013 0
NOVA GRADIŠKA 13. veljače 2013. – Hladna zimska kiša pratila je pogrebna kola u kojima je na odru ležao Rade.…