Blagdan Tijelova svečano proslavljen u novogradiškoj Župi Kraljice sv. Krunice-Jug

2030 0

Katolički vjernici diljem Hrvatske danas slave blagdan Tijelova. Pun naziv tog blagdana je Presveto Tijelo i Krv Kristova. Tim blagdanom želimo obnoviti svoju vjeru u osobu Isusa Krista, Bogočovjeka, koji je u određenom povijesnom času kao jedinorođeni Sin Božji postao povijesnom osobom. To je tajna njegova utjelovljenja.

Svečano je bilo i u Župi Kraljice sv. Krunice u Novoj Gradiški. Po običaju, nakon svete mise, vjernici i župnik Ivan Štivičić koji je nosio Presveto, procesijom su prošli kroz ulice Kralja Zvonimira, Baruna Trenka i Kneza Trpimira, te se vratili do nove župne crkve.

I ovoga puta, „Nebo“ su nosili članovi zajednice mladih iz Župe, članovi pastoralnog i ekonomskog vijeća, te članovi Hrvatske kulturno umjetničke udruge „Trenk“, koji su bili obučeni u nošnje.

Riječ je o običaju kojega u ovoj Župi nastavljaju njegovati, a vlč. Ivan Štivičić zahvalio se svima koju su uredili sjenice pokraj kojih su se molili vjernici, kao i svima koji su pridonijeli da se ovaj blagdan dostojanstveno obilježi. (Vesna Vlaović)

Related Post