ŽUPA BEZGREŠNOG ZAČEĆA BLAŽENE DJEVICE MARIJE: Proslavljen blagdan Tijelova

2680 0

Autor Ivanka Herceg

Svetkovina Presvetog Tijela i Krvi Kristove, svetkovina u spomen na ustanovljenje Euharistije na Veliki četvrtak proslavljena je i u župama novogradiškoga kraja.

I ove je godine dostojanstveno bilo u župi Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije, a istoimena župna crkva prepuna vjernika na svim misama. Posebno svečana bila je velika misa s procesijom.

Na početku mise župnik vlč. Perica Matanović je naglasio:”Danas smo se kao vjernici okupili slaviti našu duhovnu hranu, Tijelo i Krv Gospodina našega Isusa Krista, svetkovinu Tijelova ili Brašančevo. To Tijelo Isusovo, to je duhovna hrana koja nas hrani, ali i brani i zato trebamo često blagovati Tijelo Kristovo, jer blagujući Ga, postajemo jedno s Isusom Kristom, postajemo jedno s Ocem, Sinom i Duhom Svetim. I upravo ta duhovna hrana nas štiti od utjecaja onoga koji nam želi ukrasti ono najvrijednije u nama-dušu. Neka nam ovaj blagdan pomogne da što više uzljubimo dragoga Boga, da ga upoznamo slušajući Njegovu Riječ i da ono što nam je Isus ostavio primjerom, da i mi činimo jedni drugima ,a to je Njegova zapovijed ljubavi: Ljubite jedni druge, kao što sam ja vas ljubio! I ono što je još važno. Danas smo mi svjedoci, koji želimo ovome gradu i svim građanima poručiti tko smo, što smo, čiji smo i tko nam je najvažniji u životu i želimo pronijeti Tijelo Isusovo ulicama našega grada da Isus blagoslovi ovaj grad, da blagoslovi sve stanovnike, a mi zasvjedočimo tko smo i da ćemo uvijek ostati vjerni Isusu”.

U svečanoj procesiji mnoštvo vjernika, prvopričesnici, časne sestre, umirovljenici u narodnim nošnjama, pjevači župnoga zbora i HPD “Graničara”, djeca i roditelji, mlado i staro. S ponosom, uz Presveto u rukama župnika svjedočili su i pjesmom i molitvom Novogradiščani svoju vjeru, želeći i na taj način svome gradu donijeti mir i blagoslov.

Related Post