POČEO ADVENT U NAŠEM GRADU BOGATIJI NEGO IKAD: Čak 72 izlagača nudi svoje proizvode

3021 0

NOVA GRADIŠKA, 21. prosinac 2017. – Zamjenik gradonačelnika Borislav Vidošić otvorio je danas 11. božićni sajam. Popularni „Advent u našem gradu“ okupio je ove godine u Društvenom domu, kao nikada do sada, čak 72 izlagača. Treba doći i vidjeti što to nude obrti, opća poljoprivredna gospodarstva, domaće radinosti, udruge i društva. Ne samo vidjeti, već i kupiti kvalitetne, ekološke i zdrave proizvode.

Nije stoga danas bila samo puka zahvala svima koji su svojim proizvodima napunili Društveni dom, a koju su uputili zamjenik gradonačelnika Boris Vidošić i saborski zastupnik Davor Vlaović.

Posebno zadovoljna može biti Dinka Matijević, direktorica Turističke zajednice grada Nova Gradiška, ali i Grad Nova Gradiška, koji je i ove godine dao potporu.

Zadovoljni su i mališani iz dječjih vrtića koji su prigodnim programom na otvaranju obradovali svoje roditelje i sve okupljene. Njih je zato poklonima nagradio Djed Božićnjak. Na otvaranju je nastupio i Folklorni ansambl mladih.

Danas i sutra organizira se više kulturno-umjetničkih programa i kreativnih radionica.

Svi koji dođu u Društveni dom sigurno neće požaliti.

-Na mom licu se vidi veliko zadovoljstvo i ponos. Krenuli smo prije 11 godina vrlo skromno sa 15 izlagača. Danas ih je 72 koji imaju povjerenje u nas kao domaćine i organizatore. Najviše što me veseli u ovom predbožićnom vremenu je kada kažu da im nije važno hoće li nešto prodati jer im je ovdje lijepo. To kazuje da se naš trud nije bio uzaludan i da se isplatio. Očekujem da će oni nešto i prodati. Mislim da smo jedini sajam u Hrvatskoj koji ne naplaćuje štandove što je, smatram, poticaj vrijednim ljudima koji cijele godine rade i proizvode. Na nama je da im omogućimo promociju njihovih proizvoda i prodaju. Medijima hvala na doprinosu koji daju.

Tu su i udruge koje se bave humanitarnim radom i koje su se pripremale pola godine kako bi došle na naš Advent i prodali svoje proizvode. Mi im to omogućujemo. Zaista je rijetkost da se u ovako malom prostoru i malom gradu s toliko ljubavi pristupa svakom izlagaču. Mi ćemo se potrudit da to tako i ostane – kazala je Dinka Matijević, direktorica Turističke zajednice.

Related Post

HPD Strmac: EKO AKCIJA KARMEN

Autor - 29/03/2023 0
U organizaciji markacističke sekcije HPD Strmac Nova Gradiška, u nedjelju 26. ožujka 2023. godine organizirana je ekološka radna akcija s…

SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA

Autor - 01/07/2014 0
Predsjedavajući Josip Mikšić konačno je uzeo stvar u svoje ruke pa je aktualni sat trajao, kako je to predviđeno poslovnikom,…