BOLNICA POGON I GRAĐANI NA METI ZDRAVSTVENE BIROKRACIJE

893 0

Sanacijski upravitelj bi, ako ih im, trebao široj javnosti podastrijeti argumente koji govore u prilog pripajanja Opće bolnice Nova Gradiška, Općoj bolnici u Slavonskom Brodu

NOVA GRADIŠKA, 28. ožujak 2015. – Nastavlja se saga o novogradiškoj bolnici.

Za petak najavljivan kao spontani prosvjedni skup zaposlenika u bolnici nije održan. Najavljen je opet za ponedjeljak, ali je moguće da se ni tada ne održi jer, kako prenose brodski mediji, od sanacijskog upravitelja Tihomira Biščevića može se čuti da od najavljenih drastičnih rezova nema ništa.

 

Nema dakle, razloga za prosvjed.

 

Sanacijski upravitelj, pod pritiskom ili ne, kaže da nema novog plana za reorganizaciju. Budući da do 1. travnja treba Hrvatskom zavodu za zdravstveno osiguranje prijaviti broj kreveta, to bi trebalo značiti da bi sve trebalo ostati po starom, a svi odjeli raditi s istim kapacitetima.

 

Treba pričekati 1. travanj pa vidjeti za koga će to biti prvoaprilska šala, a za koga zbilja.

 

Nakon pripajanja brodskoj Bolnici nije u Novoj Gradiški bilo pouzdanih informacija o promjenama koje će se desiti u Općoj bolnici Nova Gradiška, što je za posljedicu kod njenih djelatnika i građana imalo brojne nedoumice, dezinformacije, negodovanja i prosvjede.

 

Iako ni sada nemaju pouzdanu informacije od sanacijskog upravitelja, ono što su doznali ozbiljno ih je uznemirilo pa su najavili i prosvjed. O značajnim promjenama, koje ne prihvaćaju, danima se priča. Navodno su plan sanacijskog upravitelja Tihomira Biščevića.

ODJELI PEDIJATRIJE i GINEKOLOGIJE trebali bi niti pretvoreni u dnevne bolnice s 4 do 6 kreveta, a liječnici bi primali pacijente do 22 sata. Nakon tog vremena svi pacijenti bi morali u Opću bolnicu „Josip Benčević“ u Slavonski Brod.

 

ODJELI PSIHIJATRIJE i NEUROLOGIJE, bili bi, neslužbeno, pretvoreni u dopodnevne ambulante i nakon 12 sati ne bi primali pacijente.

 

Što se tiče KIRURGIJE njen bi kapacitet trebao biti prepolovljen.

 

Bilo kako bilo, pomaka u naporima, koje prate prosvjedi, pisma i uvjeravanja, upućeni ministru zdravlja Siniši Vargi, da vrati pravni status Općoj bolnici Nova Gradiška, jer svi pokazatelji, tvrde oponenti, upućuju na to da ona može uspješno samostalno poslovati, nema.

 

Gradska vlast i djelatnici bivše Opće bolnice Nova Gradiška, izdvojenog pogona Nova Gradiška, kakao se sada nespretno zove bolnica, uporno tvrde da se radi o političkoj odluci pripajanja novogradiške brodskoj bolnici, koja nema smisla. Uzalud traže razgovor s ministrom i njegov dolazak u Novu Gradišku. Njega nema, pa nema, iako se može doznati, da i u Ministarstvu zdravlja ima mišljenja da je pripajanje novogradiške brodskoj Bolnici samo politička odluka.

 

Sve je neslužbeno, pa i informacija da je se smijeniti sanacijski upravitelj Tihomir Biščević.

 

Gradonačelnik Željko Bigović smatra da se time neće ništa riješiti. Rješenje su, kaže, izbori i promjena vlasti.

 

Sanacijski upravitelj bi, ako ih im, trebao široj javnosti podastrijeti argumente koji govore u prilog pripajanja Opće bolnice Nova Gradiška, Općoj bolnici u Slavonskom Brodu, u korist poreznih obveznika i zdravlja ljudi.

 

Zbog, rekli bi, mira u novogradiškoj bolnici i interesa građana pacijenata.

Related Post