BORODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA

1306 0

Dan je protekao u znaku promocije sporta, a KKK “Olimpik”, Nanbudo klub “Slavonija”, te Oliver Mofardin primili su županijske potpore u iznosu od 5000 kuna

 

Slavonski Brod, 24. kolovoza 2016. – Na nedavno održanim olimpijskim igrama u Brazilu, uvjerili smo se kako se unatoč skromnim uvjetima i ulaganjima u sport mogu postići iznimni rezultati na sportskim borilištima. To je dokazala hrvatska brojem osvojenih odličja, a iz dana u dan dokazuje to i Brodsko-posavska županija i njeni sportaši. Upravo povodom iznimnih rezultata ostvarenih na državnim i međunarodnim natjecanjima, danas su u Velikoj vijećnici županijske uprave , a potom i u županovom Uredu upriličeni prijemi za članove kajak- kanu kluba „Olimpik” , nanbudo kluba „Slavonija” iz Okučana, a potom i za Olivera Mofardina osvajača zlatne medalje u sportskom samostrelu na Svjetskom kupu.

 

Iako treniraju u skromnim uvjetima nekada i po 4 sata dnevno, kajak-kanu klub „Olimpik” u prošloj je godini postao juniorski i seniorski prvak Hrvatske, a njihov član Antun Novaković i juniorski prvak Europe u disciplini K-1 1000 m na Europskom juniorskom prvenstvu koje je održano u u rumunjskom Bascovu. Antun je osvojio i drugo mjesto na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Portugalu 2015. godine, te slobodno možemo reći kako je ovo najveći uspjeh hrvatskog kajakaštva na mirnim vodama do sada, tim više što je on ostvaren u olimpijskim disciplinama. Valja istaknuti da su pojedinačni prvaci Hrvatske iz ovog kluba postali još i Filip Tomas, Alen Durak, Alen Nezić, Brigita Bakić, Sara Čubrilo, Josipa Stanić, Marin Lipovac, Mario Ivić, Tomislav Lazarić, Dunja Kolundžić, Anamarija Novaković, Monika Pleša, Ivona Čubrilo, dok su osvajači raznih odličja na prošlogodišnjem prvenstvu Hrvatske bili još i Marko Lipovac, Antun Mikić, Ivan Đaković, Miroslav Došlić, Dominik Nikolajčić, Josip Bakić, Katja Vukoje, Antonela Orkić, Mihael Galetović, David Aračić, Ivan Pleša, Mihovil Janković i Marin Jelinić.

Nakon kajakaša, župan Danijel Marušić u svome je uredu primio predstavnike Nanbudo kluba „Slavonija” iz Okučana na čelu s izbornikom reprezentacije i trenerom Zlatkom Redžićem. U razgovoru sa županom, trener Redžić također se osvrnuo na skromne uvijete u kojima ovaj klub djeluje, no unatoč tomu njegovi članovi u protekloj sezoni 2014./2015. osvojili preko 60 odličja na raznim državnim i međunarodnim natjecanjima, a s čim je upoznat i sam tvorac ove borilačke vještine Doshu Soke Joshinao Nanbu.

Tako je na primjer Josip Crnković član Nanbudo kluba Slavonija na 2. krugu Liga natjecanja u katama i borbama koji je održan u ožujku ove godine osvojio zlato u katama i zlato u borbama, te se tako izravno plasirao na svjetsko prvenstvo u Marseillesu. Članovi kluba su ukupno na ovom natjecanju osvojili 12 medalja, 2 bronce, 5 srebra i 5 zlata. Marija Ribić – srebro u katama, Damjana Ošap – zlato u katama i bronca u borbama, Robert Zečević Tadić – bronca u katama, Juro Agatić -srebro u katama, Ivan Jurković – zlato u katama i zlato u borbama, Josip Ribić -srebro u katama, Josip Crnković -zlato u katama i zlato u borbama, Matej Krnjić-bronca u borbama i Gabriela Redžić srebro u katama. Redžić se nada kako će nanbudo uskoro postati i olimpijski sport.

 

Župan Marušić primio je danas  i Olivera Mofardina pobjednika nedavno održanog Svjetskog kupa u sportskom samostrelu u češkim Otrokovicama pokraj Zlina i njegovog trenera Željka Tijana. Inače Oliver je učenik osmog razreda Osnovne škole „Hugo Badalić” iz Slavonskog Broda, a prošle godine proglašen je najmlađim nacionalnim majstorom streljaštva u Hrvatskoj. Nagradu mu je dodijelio predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša na svečanom proglašenju najboljih strijelaca za 2015. godinu. Dobitnik je brojnih odličja u ovoj sportskoj disciplini, a najznačajnija je zlatna medalja na Svjetskom kupu u sportskom samostrelu održanom u češkim Otrokovicama pokraj Zlina. Ostaje vidjeti kakve će rezultate zabilježiti na dvoranskom 11. Europa kup u Slavonskom Brodu u drugoj polovici rujna 2016. godine.

Uvažavajući ove iznimne uspjehe kao i skromne uvijete u kojima treniraju, te činjenicu kako svojim rezultatima u najboljem svjetlu promoviraju ne samo svoju županiju nego i zdrav stil života i odlučnost mladih da se vrlo uspješno bave sportom, župan Marušić je, u ime Brodsko-posavske županije KKK „Olimpik”, nanbudo klubu „Slavonija” kao i Oliveru Mofardinu uručio financijsku potporu, svakom po 5000 kuna

Related Post