VINKOVAČKE JESENI 2016.

1262 0

VINKOVCI – Na prošlogodišnjim jubilarnim 50. Vinkovačkim jesenima, održavanje jedne od najznačajnijih priredbi, Jesenskog sajam gospodarstva i obrtništva, premješteno je u prvi vikend manifestacije.

Podsjetimo, prijašnjih godina Sajam se održavao posljednja tri dana Vinkovačkih jeseni, no to nije bila jedina promjena. Jesenski sajam gospodarstva i obrtništva po prvi puta je održan u velikom šatoru na Trgu Vinkovačkih jeseni, umjesto u dvorani Teniskog kluba Vinkovci. To je bila jedna od novina kojom su organizatori željeli da Sajam posjeti što veći broj posjetitelja, koji više nisu morali odlaziti na kilometar i pol udaljenu lokaciju u Lenijama, već su štandovi izlagača bili smješteni u samom središtu događanja gotovo svih priredbi vinkovačke manifestacije, koja je odavno prešla državne granice.

 

“Sajam smo premjestili u šator, u čijoj je blizini Slavonski sokak, a tu se sigurno kreće najviše posjetitelja, pa smo uvjereni kako će to privući još više posjetitelja. Ove godine svoje proizvode i ponudu predstavit će oko 60 izlagača iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine” – naglasio je Vedran Čuljak, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i organizator Sajma.

Na Sajmu će biti predstavljena poljoprivreda, prehrambena i drvoprerađivačka industrija, informacijske tehnologije, građevinarstvo, energetska učinkovitost i obnovljivi izvori energije, turizam i financijski sektor, a sve to na još većem prostoru nego prošle godine, odnosno na gotovo 700 četvornih metara. Čuljak drži kako je Sajam od velikog značaja za gospodarstvo Vukovarsko-srijemske županije, jer poslovni ljudi uspostavljaju kontakte i poslovnu suradnju.

 

“Sajam je najznačajnija gospodarska manifestacija na ovim prostorima. U samim počecima zamišljen je kao manifestacija koja upotpunjava ponudu Vinkovačkih jeseni, no radi svog značaja za promociju gospodarstva, Sajam je prerastao u važno tradicionalno gospodarsko događanje koje se u kontinuitetu održava već 14 godina. Nastojimo dostojno prezentirati rezultate gospodarskih kretanja, ali i najaviti strateške pravce razvoja kao temelj za razvoj Vinkovaca i cijele Vukovarsko-srijemske županije. Cilj nam je afirmacija domaćeg gospodarstva i domaćih proizvoda što je od posebne važnosti u vrijeme teške gospodarske situacije čije posljedice još osjećamo. Nastojimo skrenuti pozornost građana i javnosti na kvalitetu domaće proizvodnje i poticati kupovanje domaćih proizvoda. U proteklih 13 Sajmova ostvareni su brojni kontakti između izlagača poduzetnika i uspostavljena je poslovna suradnja” – kaže Čuljak. Novost ovogodišnjeg Sajma je Gospodarski forum koji se organizira u suradnji s Poslovnim dnevnikom. Ova suradnja započela je prošle godine s Poslovnim uzletom Grada Vinkovaca, koji se pokazao vrlo uspješnim, pa su odlučili s istim partnerom ove godine ponoviti nešto slično, ali i malo unaprijediti cijelu priču:

 

“U sklopu Gospodarskog foruma pripremamo panel rasprave s temama vezanim uz gospodarstvo, edukativne radionice za djecu, prezentacije i degustacije kulinarskih specijaliteta. Interakcija predavača s polaznicima, realni primjeri iz poslovnog života, radionice u sklopu edukacije, razmjena iskustava s predavačima i polaznicima edukacija, samo su dio onoga što nas očekuje na Jesenskom sajmu gospodarstva i poduzetništva u velikom šatoru od 9. do 11. rujna” – zaključuje Vedran Čuljak.

Related Post

Autor - 23/01/2017 0
NOVA GRADIŠKA – Rukometni veterani Nove Gradiške u sjećanje na doajena novogradiškog sporta Ivu  Petranoviću, organiziraju Veteranski turnir”Ivo Petranović”.  Na…