BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA

1157 0

U sklopu projekta vrijednog 1.790.248 kuna ove godine još jedna srednja škola više

 

Zagreb, 30.kolovoza 2016. – „S osmjehom u školu 2″ naziv je projekta koji će Brodsko-posavska županija u partnerstvu s Centrom za tehnološki razvoj – Razvojnom agencijom Brodsko-posavske županije kao i osnovnim i srednjim školama kojima je županija osnivač, provoditi u ovoj akademskoj godini s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta i Agencijom za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih kao posredničkim tijelima. Iako se radi o zasebnom projektu, te zbog toga u svome imenu sadrži broj dva, nastavak je to aktivnosti koje Brodsko-posavska županija već kontinuirano provodi omogućujući zapošljavanje pomoćnika u nastavi za učenike s teškoćama u razvoju.

 

Cilj ovog projekta, kao i do sada, je povećanje jednakog pristupa cjeloživotnom učenju za sve dobne skupine u formalnim, neformalnim i informalnim okruženjima, unapređivanje znanja, vještina i kompetencija radne snage, te promicanje fleksibilnih načina učenja profesionalnim usmjeravanjem i vrednovanjem stečenih vještina.

 

Brodsko-posavska županija i župan Danijel Marušić, realizacijom ovoga projekta pokazuju kako znanje i školovanje, ali i nova zapošljavanja stavljaju u prioritetni plan, vodeći pritom računa o svim dobnim i socijalnim skupinama, posebno o onima u nepovoljnom položaju. Stoga je specifičan cilj projekta „S osmjehom u školu 2″ nastaviti unapređivati sustav neposredne podrške učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnim i srednjim školama naše županije, ali i osigurati kontinuiranu i kvalitetnu potporu učenicima s teškoćama u razvoju tijekom odgojno –obrazovnog procesa s tendencijom osamostaljivanja.

 

Projekt je ukupno vrijedan 1.790.248 kuna, a bespovratna sredstva iz Europskog socijalnog fonda, definirana Ugovorom o njihovoj dodjeli koji je danas u prostorima Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, u ime Brodsko-posavske županije potpisala v.d. pročelnice Upravnog odjela za obrazovanje, sport i kulturu Anica Vukašinović, bit će utrošena na selekciju osoba za pomoćnike u nastavi i njihov rad s učenicima s teškoćama u razvoju u školama i izvan učioničkim oblicima nastave, promidžbu i vidljivost, te na upravljanje projektnom administracijom. Pri tom će se posebna pažnja voditi o nezaposlenima i dugotrajno nezaposlenim osobama, mladim ljudima kao i drugim socijalno osjetljivim skupinama.

 

Valja istaknuti da je u odnosu na prošlu godinu još jedna srednja škola s područja Brodsko-posavske županije dobila svoje pomoćnike u nastavi, dokazujući kako iz godine u godinu ovaj projekt sve više zaživljava i prelazi svoje okvire. Škole koje će ove akademske godine dobiti svoje pomoćnike u nastavi su slijedće:OŠ „Vladimir Nazor” iz Adžamovaca, OŠ „Antun Matija Reljković” iz Bebrine, OŠ „Antun Matija Reljković” iz Davora, OŠ „Viktor Car Emin” iz Donjih Andrijevaca, OŠ Dragalić, OŠ „Vjekoslav Klaić” iz Garčina, OŠ „August Šenoa” iz Gundinaca, OŠ „Mato Lovrak” i OŠ „Ljudevita Gaja” iz Nove Gradiške”, OŠ „Antun Mihanović” iz Nove Kapele, OŠ Okučani, OŠ „Ante Starčević” iz Rešetara, OŠ „Ivan Mažuranić” iz Sibinja, OŠ Sikirevci, OŠ „Josip Kozarac” iz Slavonskog Šamca”, OŠ „Ivana Gorana Kovačića” iz Starog Petrovog Sela, OŠ „Ivan Filipović” iz Velike Kopanice, OŠ Markovac iz Vrbove, te Industrijsko – obrtnička škola i Srednja škola „Matije Antuna Reljkovića” iz Slavonskog Broda.

Related Post