BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA

1924 0

SLAVONSKI BROD, 25. veljače 2014. – U Maloj vijećnici Brodsko-posavske županije u utorak 25. veljače 2014. zamjenik župana Davor Vlaović i pročelnik Željko Burazović primili su predstavnika tvrtke SLink iz Osijeka

Vedrana Stapića koji je prezentirao projekt iInternacionalizacije agrara-TOP 1.000 hrvatske poljoprivrede. Na sastanku su sudjelovali predsjednik županijske poljoprivredne komore i regije Istočna Hrvatska HPK Antun Vrakić i komorski manager Mato Mrkalj.

 

Nazočnima je Vedran Stapić pružio informacije o značenju projekta u sklopu portala Agroklub  (www.agroklub.com) koji godišnje broji oko 3 mil. posjeta iz Hrvatske i zemalja u okruženju. Za krajnje korisnike- poljoprivredne proizvođače, namjera je ostvariti slijedeće:

 

• stvaranje baze podataka za najmanje 50 poljoprivrednih gospodarstava po županiji

• projekt planira obuhvatiti 20 županija što bi onda predstavljalo i sam naziv TOP 1.000 hrvatske poljoprivrede

• spajanje kupaca i dobavljača poljoprivrednih proizvoda i mehanizacije

• kreiranje pozitivne klime za razvoj poljoprivrednog sektora i animiranje inozemnih investicija i otkupljivača.

 

„Ovaj projekt prati zaključke županijske skupštine u smislu ugovaranja proizvodnje za poznatog kupca i pravovremenog utvrđivanja kupoprodajnih uvjeta (količina, otkupne cijene, dinamika plaćanja i osiguranje jamstava za plaćanja). Također, kompatibilan je s projektom kojeg BPŽ provodi s tvrtkom Igman d.o.o.” – istaknuo je zamjenik župana Vlaović.

 

Pročelnik Burazović osvrnuo se na korištenje internetskog medijskog prostora i djelovanja prema resornom ministarstvu poljoprivrede u cilju:

 

• izrade Strategije razvoja poljoprivredne proizvodnje Republike Hrvatske

• organiziranja poljoprivrednih proizvođača i uređenja tržišta poljoprivrednih proizvoda

• isplate cjelokupnog iznosa izravnih plaćanja i korištenja sredstava za Program ruralnog razvoja.

 

Projekt će se početi provoditi nakon usuglašavanja prava i obveza izvršitelja te potpisivanjem Sporazuma o suradnji između Brodsko-posavske županije i tvrtke SLink.

Related Post

BLAGDAN SVETOG MIHOVILA I POLICIJE

Autor - 28/09/2012 0
SLAVONSKI BROD – Svečanim programom u dvorani Prometne policije u Slobodnici završen je program obilježavanja današnjeg blagdana Svetog Mihovila, odnosno…