BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA I JAMSTVENI FOND POTPISALI UGOVOR

809 0

SLAVONSKI BROD, 17. srpnja 2014. – U cilju poticanja razvoja malog i srednjeg poduzetništva, Brodsko-posavska županija je početkom travnja podnijela Zahtjev za uključivanje u Program jamstvenog fonda za

prerađivačku industriju i inovacije u prerađivačkoj industriji za 2014. godinu.

 

Ministarstvo gospodarstva donijelo je Odluku o dodjeli sredstava iz Programa jamstvenog fonda za prerađivačku industriju i inovacije u prerađivačkoj industriji za 2014. godinu, kojom su Brodsko-posavskoj županiji dodijeljena sredstva u iznosu 1.175.500,00 kuna. Sredstva su namijenjena za izdavanje jamstava slijedećim sektorima prerađivačke industrije:

 

• Proizvodnja prehrambenih proizvoda

• Proizvodnja tekstila, kože i srodnih proizvoda

• Proizvodnja proizvoda od drva

• Proizvodnja kemikalija i kemijskih proizvoda, farmaceutskih proizvoda, gume i plastike i ostalih nemetalnih mineralnih proizvoda

• Proizvodnja metala i metalnih proizvoda

• Proizvodnja elektroničkih i električnih proizvoda i strojeva

• Popravak i instaliranje strojeva i opreme

 

 

Jamstva se izdaju samo za osiguranje kredita sa rokom otplate najkasnije do lipnja 2025. godine, a mogu iznositi do 75 % iznosa glavnice kredita bez obzira radi li se o postojećem poduzetniku ili početniku.

 

Prigodom posjeta zamjenika ministra Leverića Brodsko- posavskoj županiji, nakon radnog dijela sastanka upriličena je svečanost potpisivanja Ugovora. Ugovor o dodjeli potpora iz Jamstvenog fonda za prerađivačku industriju i inovacije u prerađivačkoj industriji za 2014. potpisali su u Velikoj vijećnici županijske uprave zamjenik ministra gospodarstva Alen Leverić i župan Brodsko- posavske županije Danijel Marušić.

 

Istaknuvši značaj Jamstvenog fonda za poticanje gospodarstva i pomoći poduzetnicima, zamjenik ministra Leverić istaknuo je vrijednost Ugovora 1,17 milijuna kuna, koliko je izdvojeno za BPŽ, dok je za ovu godinu u okviru Jamstvenog fonda resorno ministarstvo raspisalo natječaje u ukupnom iznosu od 30 milijuna kuna, namijenjenih poduzetnicima. Župan Marušić je naglasio je kako će ova sredstva biti od koristi razvoju gospodarstva Brodsko – posavske županije, a osobito metaloprerađivačkom sektoru, s krajnjim ciljem povećanja izvoza. Direktor Županijske razvojne agencije CTR Dragan Jelić ukratko je uputio u postupak koji slijedi: ime kreditora, odnosno poslovne banke bit će poznato po okončanju postupka izbora najpovoljnije ponude, za oko mjesec dana.Potpom će uslijediti javni poziv poduzetnicima, koje je ovom prilikom pozvao da prate medije i službena županijska glasila kako bi na vrijeme bili obaviješteni o tijeku zbivanja.

Related Post