BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANJIJA

1141 0

SLAVONSKI BROD, 4. kolovoza 1995. u pet sati ujutro započela je veličanstvena vojno-redarstvena akcija „Oluja”, u kojoj su nakon četiri godine okupacije oslobođena područja sjeverne Dalmacije, Like, Banovine i Korduna,

a omogućene su i oslobodilačke akcije u susjednoj Bosni i Hercegovini.

 

Prisjećajući se toga povijesnoga dana i 5. kolovoza 1995. kada se s kninske tvrđave ponosno zavijorio pobjednički hrvatski barjak, danas su polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod središnjega križa na Gradskom groblju započeli programi obilježavanja Dana pobjede, domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja. Vijence su položila brojna izaslanstva, među kojima su bili članovi Udruge roditelja poginulih branitelja, Udruge djece i udovica, brojni umirovljeni branitelji, pripadnici HVIDRA-e i Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata, predstavnici Brodsko-posavske županije, Grada Slavonskoga Broda, Policijske uprave Brodsko-posavske, političkih stranaka i brojni građani.

 

Svi zajedno uputili su se zatim prema Spomeniku poginulim hrvatskim braniteljima i poimenično zahvalili svim braniteljima čija se imena nalaze na spomeniku, a čiji su životi utkani u temelje Domovine.

 

Molitvu kod središnjeg križa i Spomenika braniteljima predvodio je gvardijan Franjevačkog samostana pater Franjo Jurinec.

 

Sveta misa za Domovinu i sve pokojne i poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje i žrtve rata, za sve hrvatske heroje, služena je u župnoj crkvi Gospe Brze Pomoći u Slavonskom Brodu.

Related Post

Peto pokladno jahanje u Bodovaljcima

Autor - 03/02/2017 0
BODOVALJCI – Udruga „Pokladno jahanje“  Bodovaljci  uz potporu Općine Vrbje i sponzora organizira 19.  veljače tradicionalno pokladno jahanje u Bodovaljcima.…