POLICIJSKA UPRAVA BRODSKO -POSAVSKA

1087 0

SLAVONSKI BROD, 4. kolovoza 2016. – Danas (4. kolovoza), prigodom obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i dana hrvatskih branitelja, načelnik Policijske uprave brodsko-posavske Ante Zovak,

sudjelovao je sa suradnicima na polaganju vijenaca ispred Središnjeg križa na Gradskom groblju u Slavonskom Brodu. Načelnik je također između ostalih u znak sjećanja na poginule hrvatske branitelje ispred Spomenika poginulim braniteljima Domovinskog rata na Trgu Stjepana Miletića sudjelovao u polaganju cvijeća i paljenju svijeća, kojom prilikom je poimenično zahvaljeno svima čiji životi su utkani u temelje Domovine. Sveta misa za sve umrle, nestale i poginule hrvatske branitelje i žrtve rata služena je u župnoj crkvi Gospe Brze Pomoći u Slavonskom Brodu.

 

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja slavi se u Hrvatskoj 5. kolovoza svake godine kao spomen na pobjedu u Domovinskom ratu, kada je 1995. godine Hrvatska vojska oslobodila okupirani Knin u vojno redarstvenoj operaciji Oluja.

 

Related Post