Brodsko-posavska županija oprema sve škole digitalnom platformom mozaBook

810 0

Slavonski Brod, 27. ožujka 2019. Izdavačka kuća ALFA, kao prvi nakladnik u Hrvatskoj koji će na digitalnoj platformi mozaBook izdavati digitalne udžbenike i obrazovne sadržaje, održalo je danas u Velikoj vijećnici prezentaciju za ravnatelje škola ovog ambicioznog komercijalnog digitalnog rješenja. Prezentaciji su, osim ravnatelja nazočili zamjenik župana Damir Mirković i v.d.pročelnice Upravnog odjela za obrazovanje, šport i kulturu Anica Vukašinović.
Koristeći ovu platformu koju Brodsko-posavska županija planira uvesti u sve škole kojima je osnivač, učenicima će, u sklopu školskog obrazovanja, pružiti mogućnost stjecanja znanja na načine koje do sada nisu imali priliku imati – vizualizacijom, simulacijom i interakcijom, jer MozaBook kao alat – obrazovno sredstvo, svojim višenamjenskim prezentacijskim rješenjima pomaže kreativno organizirati nastavu, a zanimljivi interaktivni sadržaji, ugrađene aplikacije i igre za razvoj vještina, ilustriranje i eksperimentiranje pomažu učenicima lakše savladati nastavno gradivo. Ovo je još jedan od načina na koji Županija ulaže u razvoj znanja i obrazovanje za budućnost.
Digitalnim udžbenicima na platformi mozaBook baza je tiskani udžbenik koji je u obliku slojeva nadograđen digitalnim sadržajima, tako da je moguće izdvojiti i koristiti svaku sliku i isječak teksta, a slojevi multimedijskih i interaktivnih sadržaja mogu se stvarati samostalno pa čak i dijeliti. Najnaprednija značajka platforme je velika biblioteka 3D scena, odnosno sadržaja koji su male aplikacije s dinamičkim 3D modelima, slojevima, različitim mogućnostima prikaza, ugrađenim skriptama i scenarijima, animacijama, naracijama, ugrađenim kvizovima i interaktivnim igrama, pa čak i mogućnostima za doživljaj u virtualnoj stvarnosti.
MozaBook kao alat – obrazovno sredstvo, svojim višenamjenskim ilustracijskim, animacijskim i prezentacijskim rješenjima pomaže kreativno organizirati nastavu, a zanimljivi interaktivni sadržaji, ugrađene aplikacije i igre za razvoj vještina, ilustriranje i eksperimentiranje pomažu učenicima lakše savladati nastavno gradivo. Ovo je još jedan od načina na koji Županija ulaže u razvoj znanja i obrazovanje za budućnost. MozaBook kao alat Virovitičko-podravska županija uvela je prva u Hrvatskoj.
Obrazovni sadržaji koji zadovoljavaju najviše metodičke standarde dostupni su svim korisnicima platforme mozaBook za korištenje u pripremi, izvođenju nastave i provjeri znanja, a već sada sadrže tisuće fotografija i ilustracija, stotine videozapisa, prezentacije u PowerPointu, dokumente u Wordu, Excelu i PDF-u kao i interaktivne objekte u Flashu.
Korisnicima su dostupni i interaktivni alati koji imaju različite funkcije u pripremi i izvođenju nastave te su neki od njih osmišljeni za samo jedan nastavni predmet ili područje, a neki su univerzalni. Također treba istaknuti kako su progrmske i web aplikacije na koje smo do sada navikli, na ovoj platformi dostupne na jednom mjestu, standardizirane, kvalitativno uravnotežene, provjerene i često s većim mogućnostima, bez zahtjeva za odvojenim pristupom.
MozaBook je osmišljen za učinkovitu primjenu u različitim uvjetima, a ta prilagodljivost jedini je pravi pristup kojim možemo utjecati na širu primjenu informatičkih tehnologija u obrazovnim procesima u praksi. mozaBook se tako uspješno pokreće i na starijim računalima i osposobljen je za rad u uvjetima bez pristupa Internetu ili s vrlo slabim internetskim vezama. Najatraktivnije iskustvo mozaBooka bit će na pametnim pločama, ali sasvim jednaku funkcionalnost nudi i s običnim računalom spojenim na projektor. Platforma mozaBook iznimno je dobro pokrivena sustavom podrške. Nadogradnje aplikacije su redovite, a sustav otklanjanja prijavljenih tehničkih i sadržajnih pogrešaka vrlo je učinkov

Related Post