U novogradiškim župama novoimenovani župnici uvedeni u službu

937 0

Autori Požeška biskupija, novagra, Foto Požeška biskupija

NOVA GRADIŠKA / POŽEGA -Zbog nedavne smrti nekoliko svećenika Požeške biskupije, biskup Antun Škvorčević imenovao je šestoricu novih župnika u vremenu kad se redovito ne vrše svećenički premještaji, od kojih su trojica uvedeni u službu na Pepelnicu a druga trojica 20. veljače, u predvečerje prve korizmene nedjelje.

Požeški biskup Antun Škvorčević je za vrijeme euharistijskog slavlja u župnoj crkvi Bezgrješnog začeća BDM u Novoj Gradiški uveo u službu novog župnika Maria Sanića. Riječ pozdrava uputili su mu Ema Katičić i Fran Ferić. Uzvraćajući na dobrodošlicu biskup je kazao kako nas Crkva na Čistu srijedu ili Pepelnicu, kad započinje liturgijski jako korizmeno vrijeme, poziva da saberemo svoje srce i cijeli svoj život pred Bogom, te da provjerimo s kime gradimo, na kojem temelju i što zapravo želimo postići u svom životu. Pokora je povjereni put kojim možemo pravo raspoložiti svoj život za Božju prisutnost, za njegovu riječ i djelo u Isusu Kristu. U znak pokore posut ćemo se pepelom i time posvjedočiti da želimo biti Božji.

Pozvao je nazočne da se na poseban način spomenu preminuloga župnika Branka Gelemanovića, njegova života i napose njegova svećeničkog poslanja ovdje u Novoj Gradiški, te da zahvale Gospodinu za sve ono što je po njemu među njima ostvarivao. Kazao je kako zbog nekoliko razloga novogradiška župa nije mogla čekati do redovitih ljetnih svećeničkih premještaja, nego prima svoga novog župnika Marija Sanića na početku korizme. Potom je tajnik Matej Siluković pročitao dekret o njegovu imenovanju, župni vikar Marko Dušak kratko je prikazao njegov životni put a zatim je novi župnik Sanić ispovjedio vjeru Crkve, na što je biskup proglasio da on time dobiva sve ovlasti za vršenje svoje službe. Sudionici slavlja izrazili su pljeskom svoju dobrodošlicu novom župniku.

Prepošt požeškog Stolnog kaptola Ivica Žuljević uveo je 17. veljače MARIA MATIJEVIĆA u službu župnika Župe Kraljice Svete Krunice u Novoj Gradiški.

Related Post