Brodsko-posavski policajci trčali na popularnoj „Holjevki“

2041 0

Slavonsko-brodski policajac Krešimir Šimić istrčao je 10 kilometara za 40 minuta i 33 sekunde te je s tim rezultatom zauzeo drugo mjesto u ukupnom poretku policijskih službenika

ZAGREB /SLAVONSKI BROD, 4. ožujka 2019. – Jučer se u Zagrebu u organizaciji Zagrebačkog atletskog saveza, Policijske akademije, Zaklade policijske solidarnosti i MUP-a održala po peti puta utrka ‘Holjevka’. Trčala se od središta Mosta Slobode, Avenijom Večeslava Holjevca, po kojoj je utrka i dobila ime, prema KD Lisinski do Muzeja suvremene umjetnosti u Novom Zagrebu i završila na jezeru Bundek.

Utrku na 5 km činio je jedan istrčani krug, dok su trkači na 10 km trčali dva ista kruga. ‘Holjevka’ je utrka kojom se na svojevrstan način otvara trkačka sezona u Zagrebu, ali i utrka kojom se svi trkači polako bude iz ‘zimskog sna’.

Ove godine uz 550 građana, na Holjevci je nastupilo i oko 150 pripadnika MUP-a te polaznika Policijske škole. Svoj doprinos ovom trkačkom spektaklu i podršku radu Zaklade policijske solidarnosti dalo je i sedam slavonsko-brodskih policijskih službenica i službenika, Dalija Šljivarić, Tomislav Ćosić, Roman Rašić, Krešimir Šimić, Zlatko Zarožinski, Igor Buzov i Robert Rašić.

Utrke na 5 i 10 kilometara bile su natjecateljskog karaktera, a slavonsko-brodski policajac Krešimir Šimić istrčao je 10 kilometara za 40 minuta i 33 sekunde te je s tim rezultatom zauzeo drugo mjesto u ukupnom poretku policijskih službenika.

Pobjednik utrke policajaca bio je Luka Špehar iz Policijske uprave krapinsko-zagorske, a trećeplasirani Franjo Ileković iz Policijske uprave međimurske. Utrka je imala i humanitarni karakter jer je dio uplata za kotizaciju otišao u humanitarnu zakladu policijske solidarnosti.

Related Post