ČESTITKE PRVAKU: Župan Marušić susreo se s Gabrijelom Veočićem europskim prvakom U 22 u boksu i njegovim timom

691 0

Autor bpz.hr

SLAVONSKI BROD, 18. srpnja 2022. – Novu veliku nadu boksačkog sporta Hrvatske, Brođanina Gabrijela Veočića, ugostio je danas župan Brodsko-posavske županije Danijel Marušić.

Ne treba posebno govoriti o Gabrijelovim uspjesima jer su oni evidentni na svim razinama, no valja spomenuti kako je na Europskom boksačkom prvenstvu U22 održanom u Poreču, Gabrijel Veočić osvojio zlatnu medalju te se okrunio titulom europskog prvaka u meču protiv bugarskog reprezentativca Ramija Mofida Kiwana.

Valja spomenuti kako je u zagrebačkom boksačkom centru na Velesajmu pred ispunjenim tribinama u Pojedinačnom prvenstvu Hrvatske 2022. za juniore i seniore koji se održavao do 7. do 10. travnja ove godine, Gabrijel Veočić po 12. puta ostvario naslov državnog prvaka u svim dobnim skupinama.

Gabrijelovi treneri Mario Jukičić i Pero Veočić kazali su kako su iznimno zadovoljni Gabrijelovim uspjehom, odnosno, osvojenoj zlatnoj medalji i brončanoj medalji sa Državnog prvenstva. Gabrijel Veočić u samo dva mjeseca osvojio je dva državna prvenstva (do 22 godine i seniorsko), i jednu europsku titulu (Europski prvak u srednjoj kategoriji do 75kg).

Ovim uspjesima, posebice naslovom europskog prvaka Gabrijel Veočić ponosnim je učinio svoj grad i Brodsko-posavsku županiju. Župan Danijel Marušić, čestitajući Gabrijelu i njegovom timu na uspjesima, kazao je kako Brodsko-posavska županija potiče razvoj sporta općenito, a s posebnom pažnjom prati uspjehe Gabrijela Veočića te obećao i daljnju suradnju i potporu Županije u okviru njenih mogućnosti.

Related Post