COVID-19: Novogradiški srednjoškolci i osnovci i dalje idu na nastavu u učionice

1124 0

NOVA GRADIŠKA, 12. ožujka 2021. – Iako se razmatrala mogućnost da osnovne i srednje škole na zapadnom dijelu Brodsko-posavske županije prijeđu po modelu C na online nastavu, Stožer CZ Brodsko-posavske županije danas je na elektronskoj sjednici donio zaključak da se nastava u svim osnovnim i srednjim školama na području cijele Brodsko-posavske županije i dalje odvija po modelu A, dakle nastava u učionicama.

Na razmišljanja da srednje i osnovne škole u Novoj Gradiški osnovne škole u općinama novogradiškog kraja organiziraju nastavu po modelu C ponukala je Stožer CZ BPŽ epidemiološka situacija i velik broj novozaraženih britanskim sojem virusa u zapadnom dijelu županije, pogotovo u Novoj Gradiški.

O epidemiološkom stanju u Novoj Gradiški, koja je središte epidemije, jučer je na sjednici Gradskog vijeća govorio načelnik novogradiškog Stožera CZ Marko Ćosić.

-Grad Nova Gradiška od 15. veljače do 10. ožujka je ima 143 zaražene osobe, a Slavonski Brod 54 osobe. ( U posljednja dva dana taj broj je narastao za 17 novooboljelih) . Bivša općina Nova Gradiška u tom periodu bilježi 363 zaražene osobe; u odnosu na istočni dio županije, oboljelih je u Novoj Gradiški 80 posto od toga broja – kazao je Ćosić i naglasio da zabrinjava i činjenica da u Novoj Gradiški ima 12 pozitivnih osoba rođenih između 2002. i 2015. godine i da britanski soj napada i djecu. U Brodsko-posavskoj županiji od ukupnog broja učenika i učitelja u izolaciji, 80 posto je na novogradiškom području.

Prema podacima koje je Marko Ćosić jučer prezentirao u Industrijsko obrtničkoj školi jedan je razred u izolaciji, u Elektrotehničkoj i ekonomskoj školi jedan razred i profesor, u Gimnaziji četiri djelatnika, u OŠ „Ljudevit Gaj“ jedan razred i dva učitelja, a u OŠ „Mato Lovrak“ u izolaciji je pet razreda. Znači da imamo gotovo 14 razreda u izolaciji, među njima i određeni broj oboljelih učitelja i učenika. Apelirao je na građane da se prijavljuju na cijepljenje.

Related Post

Danas je blagdan Velike Gospe

Autor - 15/08/2019 0
Vjernici svake godine 15. kolovoza slave blagdan Velike Gospe kako bi kroz molitvu i euharistijska slavlja proslavili Marijino uznesenje na…

Obilježen dan europskog broja 112

Autor - 11/02/2019 0
SLAVONSKI BROD, 11. veljače 2019. – Povodom Dana jedinstvenog europskog broja za hitne službe 112, rekreativno trčanje organizirali su Ministarstvo…