DALIBOR PETKO SHOW:  S ovom pjesmom je počela karijera Danijele Martinović

2013 0

Danijela nakon 30 godina otpjevala svoju prvu pjesmu karijere

‘Imala sam veću tremu nego za bilo koju drugu pjesmu’

Glazbeni počeci Danijele Martinović najčešće se pamte po njezinoj prvoj pjesmi Svileni (Kikiriki Miki moj) s grupom Magazin, no i prije toga Danijela je imala dvije javnosti gotovo nepoznate pjesme. Prvu koju je ikad otpjevala, nakon 31 godine, ponovno je izvela u emisiji ‘Dalibor Petko Show’.

Pjesma je‘Prva pričest’, a s njom je Danijela debitirala na Uskrsfestu 1989. godine i odnijela pobjedu zajedno s autorom Nikšom Krpetićem. ‘Imala sam sada veću tremu dok sam je izvodila, nego dok sam pjevala ijednu drugu pjesmu’, rekla je pjevačica koju je u emisiji pozivom iznenadio i sam autor.

’Nikša je taj koji je zaslužan za početak moje karijere. On je skladao za crkvu Svetog Dominika u kojoj sam pjevala, a nakon Uskrsfesta, molio je Zdenka Runjića da me primi na Splitski festival. Osim pjesme Zumbuli, snimila sam tada i neke pjesme Meri Cetinić, čije sam matrice dobila. Te snimke Runjić je pustio Tončiju Huljiću, koji je tada ukapirao da bih mogla biti zamjena za Ljiljanu u Magazinu’, izjavila je pjevačica.

 

Tončica Čeljuska skoro je postala glumica

Stajala uz bok Višnjiću, Tariku i Mili Elegović

U emisiji posvećenoj Danijeli Martinović, voditelj pozvao je u goste Tončicu Čeljusku. Televizijska urednica i voditeljica iznenadila je Danijelu, s kojom je veže iskreno prijateljstvo. No ovog puta, Danijela i Tončica su zamijenile uloge, a pjevačica se okušala u ulozi novinarke

‘Da nisi to što jesi, tko bi bila’, pitala je Danijela i dobila neočekivani odgovor. ‘Moja je ljubav književnost i završila sam studij hrvatskog jezika i književnosti. No na trećoj godini fakulteta pokušala sam na glumačku akademiju i ušla u uži izbor s respektabilnom generacijom, u kojoj su bili Tarik Filipović, Goran Višnjić i Mila Elegović. Od 120 prijavljenih ušla sam među sedam odabranih. Međutim, kad sam vidjela koliko oni to gorljivo žele i koliko imaju tu autentičnu glumačku žicu u sebi, shvatila sam da mi fali taj umjetnički drive. Radili smo stvarno s vrhunskim redateljima, no predomislila sam se, jer sam vidjeli da su jednostavno jači od mene’, rekla je Tončica.

Danijela ju je pitala i što bi napravila da dobije 15 minuta nasamo s glumcem Bradom Pittom. ’Teško bih ostala pribrana, makar u tandemu Pitt, Clooney, George je više moj tip’, rekla je voditeljica ispričavši anegdotu koju joj je povjerio glumac Branko Đurić. ‘U Budimpešti su zajedno snimali film i nakon snimanja otišli motorima na pivo. Kad su stigli svi su skinuli kacige, osim Brada. Branko ga je pitao, zašto ne skine kacigu, a Brad se samo nasmiješio i rekao, vjerujte mi ovdje nitko ne želi da ja skinem kacigu’, smijala se Tončica.

Danijela joj je dala zadatak i da otpjeva djelić pjesme ‘Neka mi ne svane’, što je Tončica i učinila, ali samo na nekoliko sekundi. ‘Jednom su me zvali u show Zvijezde pjevaju, ali sam se zahvalila na tome’, izjavila je.

*****

YouTube linkovi:

Danijela Martinović pjeva svoju prvu pjesmu https://youtu.be/xK0fQI-Jf6E

Danijela intervjuira Tončicu Čeljusku https://youtu.be/nBZcNnOqY6Y

Related Post