NOVOGRADIŠKI GODIŠNJAK: Ostvaren zavidan standard boravka djece u petrovoselskom Dječjem vrtiću „Vjeverica“

508 0

Općina  Staro Petrovo Selo  uložila je velike napore i uspjela u 2021. godini  na radost roditelja i djece  na zavidan nivo dići uvjete boravka djece u Dječjem vrtiću „Vjeverica“ 

     Župan Danijel Marušić,  općinski  načelnika Nikola Denis i zamjenika načelnika Josip Kolodziej posjetili su  11. svibnja 2021. Dječji vrtić „Vjeverica“ i upoznali se s tijekom radova  na rekonstrukciji i uređenju zgrade vrtića. Izrazili su zadovoljstvo  jer se  uvjeti rada vrtića znatno poboljšavaju što,  osim teta i djece u vrtiću, raduje i roditelje.

   Cilj  je poboljšati  standard  boravka  sve većeg broja djece u  vrtiću, ali i   povećati broj  djece u redovitom programu predškolskog odgoja i  broj  djece  s teškoćama u razvoju  u redovitom programu. Dakako, cilj je  uskladiti  djelatnosti  vrtića s  državnim pedagoškim standarda. 

    U sklopu projekta rekonstrukcije vrtića izgrađeni su   ulazni trijem i prilagođen  pristup toaletu za invalide, spremište i garderoba, kupaonica i nove skupne  prostorije.

   Vrtić  pohađa 32 djece u dvije mješovite skupine  u 10 satnom programu. Dograđeni dio vrtića omogućuje  boravak još jedne skupine  od 11 djece u kraćem programu.

   Projekt uređenja Dječjeg vrtića “Vjeverica”  vrijedan je  3.5 milijuna kuna.

  Početak nove vrtićke godine bio je povod da  načelnik Nikola Denis i predsjednik Općinskog vijeća  dr. Josip Kolodziej  posjete  Dječji vrtić „Vjeverica” i darovima  obraduju mališane i tete koje su ih dočekale  zajedno sa Verom Trobić, ravnateljicom Dječjeg vrtića Nova Gradiška. 

– Htjeli smo na simboličan način pokazati odgojiteljicama u vrtiću koliko nam znači njihov rad i zahvaliti im na  brizi i pažnji koju poklanjaju našoj djeci. Naravno, željeli smo razveseliti i naše mališane s prigodnim poklonima i poželjeti im sretno i bezbrižno djetinjstvo i lijepe dane u vrtiću. Vjerujem da će mališanima i odgojiteljicama biti ugodno u novouređenim prostorima, a mi kao jedinica lokalne uprave i samouprave i dalje ćemo činiti maksimum kako bi unaprijedili kvalitetu življenja ne samo ovdje, nego i na području cijele općine – kazao je načelnik Nikola Denis.

– Ovim putem želim zahvaliti načelniku Nikoli Denisu i predsjedniku Općinskog vijeća dr. Josipu Kolodzieju na iskazanoj pažnji. Drago mi je da naša djeca i tete mogu boraviti u ovom prekrasnom prostoru. Naravno, drago mi je da su i sva djeca uspjela dobiti svoje mjesto u vrtiću – kazala je  Vera Trobić.

Related Post

Održana vježba „Sigurnost 19“

Autor - 21/05/2019 0
Velika međuresorna vježba „SIGURNOST 19“ održana je danas na prostoru triju dalmatinskih županija. Centralnom događanju na području Divulja prisustvovali su…