DAN DOBROVOLJNIH DAVATELJA KRVI

656 0

Za 100 puta darovanu krv priznanje i prigodne poklone dobio je BORIVOJ BILOPAVLOVIĆ iz Nove Gradiške.

NOVA GRADIŠKA, 13. studenog 2013. – U povodu Dana dobrovoljnih davatelji krvi u restoranu Maksimilijan tradicionalno su se okupili dobrovoljni davatelji krvi s

novogradiškog područja. Družili su se, primili priznanja i pohvale za darovanu krv i iskazanu humanost.

 

 

Zahvalnice, povelje zahvalnosti i prigodne poklone HCK i Grada Nova Gradiška ove su godine dobilo je 85 dobrovoljnih darovatelja krvi.

Za 100 puta darovanu krv priznanje i prigodne poklone dobio je BORIVOJ BILOPAVLOVIĆ iz Nove Gradiške. Za humanost ove godine ga je priznanjem nagradila i Brodsko-posavska županija.

Za 75 puta darovanu krv odličja Crvenog križa dobili su ĐURO BASARIĆ iz Poljana, IVAN DROČIĆ iz Nove Kapele, ZVONKO GALIK iz Cernika i MILORAD JOVANOV iz Nove Gradiške.

ZA 50 puta darovanu krv nagrađeni su IVAN CIPRIĆ iz Davora, SINIŠA MAKOVIČIĆ iz Šumetlice i MATO ŠKVORČEVIĆ iz Davora.

Za 20 puta darovanu krv, što se za žene priznaje kao 40 puta darovana krv, priznanje je dobila MANDA CIPRIĆ iz Davora.

Pohvale, zahvale i čestitke višestrukim darovateljima krvi uputili su FRANJO PAVLOVIĆ, ravnatelj županijskog i gradskog Crvenog križa, zamjenik gradonačelnika DARIO BAN, zamjenica sanacijskog upravitelja u Općoj bolnici Nova Gradiška dr. LJEPŠA RAKAS-VUJČIĆ i MATO MODRIĆ, predsjednik županijskog CK.

– Bezbroj puta ste dokazali da ste puni ljubavi prema bližnjima i uvijek ste tu ljubav djelom potvrđivali. Pri tome ste često na stranu stavljali svoje obveze i posao odazivajući se na pozive da je hitno potrebna krv baš vaše krvne grupe. Mnogima ste bili svjetlost u tami i novo rođenje, ne pitajući pritom tko je on i zašto mu je pomoć potrebna. No, budite sigurni da se dobro dobrim vraća. Da vaša plemenita djela i rad potaknu samo jednog čovjeka da promijeni svoje poglede na svijet i pridruži se dobrovoljcima Crvenog križa, čineći dobra djela i pomažući čovječanstvu, učinili ste da se pokrene kamenčić dobrote koji će zajedno s ostalima donijeti bitnu razliku u svijetu u kojem smo svjedoci gladi, sebičnosti, mržnje i nemira – kazao je Franjo Pavlović.

 

AUDIO IZJAVE:

 

Borivoj Bilopavlović:

{saudioplayer}../audio/bilopavlovic1.mp3{/saudioplayer}


Franjo Pavlović, ravnatelj CK:

{saudioplayer}../audio/pavlovic1.mp3{/saudioplayer}


Dario Ban, zamjenik gradonačelnika:

{saudioplayer}../audio/ban1.mp3{/saudioplayer}

 

Mato Modrić, predsjednik županijskog CK:

{saudioplayer}../audio/mata1.mp3{/saudioplayer}

 

Ljepša Rakas-Vujčić, pomoćnica san. ravnatelja Opće bolnice NG:

{saudioplayer}../audio/ljepsa1.mp3{/saudioplayer}

 

KLIKNITE NA GRUPNU SLIKU RADI UVEĆANJA:


Related Post

UDRUGA „SVETI LEONARD“

Autor - 23/03/2016 0
KOMARNICA, 23. ožujak 2016. – Uskrs stiže i u Komarnicu, u raskošnim bojama proljeća. Tradicionalno, ispred kapele svetog Leonarda, svojoj…