DAN ŠKOLE „IVAN GORAN KOVAČIĆ“

1046 0

STARO PETROVO SELO, 30. ožujak 2012. – Dan škole „Ivan Goran Kovačić“ i ove je godine bio prilika da učenici zajedno sa svojim učiteljima pripreme zapažen glazbeno scenski program.

Ostvarila su se očekivanja ravnateljice škole Zrinke Dejanović, koja je pozdravljajući okupljene, sadašnje i bivše djelatnike škole, općinskog načelnika Željka Kočijaševića i predsjednika općinskog vijeća Stanka Mikića, ravnatelje susjednih osnovnih škola, učenike i članove njihovih obitelji, izrazila očekivanje da će djeca pokazati brojne talente koje posjeduju i ganuti srca svih nazočnih.

 

-Svi oni koji su sudjelovali u pripremi ovoga programa nisu tražili izgovor . Međutim, pronašli su jako puno načina da objedine brojne talente ove djece i svoje osobne talente i da pripreme jedan program u koji je uložen izuzetno veliki trud, puno energije i puno vremena . Stoga se želim zahvaliti svima – kazala je ravnateljica Zrinka Dejanović.

Da su u tome uspjeli potvrdio je, na kraju ove atraktivne predstave pod nazivom U SVIJETU BAJKI, velik pljesak svih nazočnih u školskoj sportskoj dvorani. U atraktivnom scenskom ambijentu prošli su kroz svijet bajki prilagođen vremenu u kome živimo. Na početku su upozoreni da je današnje vrijeme idealno za vile i čarobnjake zlih primisli.

 

-Upravo je jedna zločesta vještica poslala virus koji je oštetio sve elektroničke knjige na svijetu i sve bajke su se pomiješale. Zato će vam naša priredba možda izgledati malo čudno, ipak, djedovi, bake, prisjetite se svog djetinjstva, a mladi – ostanite mladi i uživajte – poručila je na početku priredbe Patricija, koja je s Vedranom kroz svijet bajki vodila ovu priredbu.

 

Na kraju velik pljesak dobili su jedan djed, zatim strašni vuk, naivna Crvenkapica, suvremena baka koja čita Šumski oglasnik, vještičja patrola, tri praščića (zapravo miša), ubogo djevojče, šegrt Hlapić sa svojim postolarskim cipelicama, Snjeguljica, patuljci, Šećerna vila, Pepeljuga sa samo jednom štiklom, dvije zlobne sestre bez umjetnog zubala, princ zaljubljen u sebe, Ivica i Marica i lovac Luka koji na kraju ipak nije ubio mrskog vuka jer se u selu održavala konferencija saveza lovaca, na kojoj je „uzeo učešće u diuskusiji“. I tako priča nije ispričana do kraja, jer prije nego što je lovac Luka završio diskusiju, vuku više nije bilo ni traga ni glasa. Kao ni dobroj crvenkapici i njezinoj također dobroj bakici. Tu je priči bio kraj,a lovčeva diskusija još traje.

Related Post