DAN OPĆINE OKUČANI

1554 0

OKUČANI, 15. lipanj 2012. – Blagdan Svetog Vida ujedno je i prilika da Okučanci obilježe i Dan općine, a na svečanoj sjednici općinskog Vijeća podvuku crtu ispod jednogodišnjih aktivnosti i želja za unapređivanjem ukupnog života

stanovništva u svim naseljima u općini.

 

Nakon izlaganja predsjednika Vijeća Ivice Pivca, koji je istaknuo zajedništvo u radu Vijeća i pohvalio djelatnike općinske uprave, općinski načelnik Aca Vidaković opširno je izvijestio o aktivnostima koje su obilježile proteklu godinu u oblasti izgradnje komunalne infrastrukture i objekata društvenog standarda, te potporama socijalno ugroženom stanovništvu, udrugama i društvima.

 

Najveći proračun do sada

 

– Unatoč globalnoj krizi općinski proračun 2011. godini bio je najveći do sada i iznosio je 13,6 milijuna kuna. Infrastrukturni projekti koje dovršavamo iznose 9 milijuna kuna u što nisu uvršten vodovod u ulici Stjepana Radića i Čovcu sa oko1,8 milijuna kuna, kao i športska dvorana sa preko 10 milijuna kuna.

Općinsko vijeće i jedinstveni upravni odjel i dalje rade na izradi projektne dokumentacije kako bi imali gotove projekte i mogli ih kandidirati u razne fondove. Osnovno je izrada projektne dokumentacije za ceste i komunalnu infrastrukturu u Poslovno-industrijskoj zoni kako bi ljudi koji žive na području općine Okučani i susjednih općina mogli se zaposliti i početi zarađivati i živjeti od svog rada. U zonu je do sada utrošeno 700.000 kuna – kazao je Aca Vidaković i dodao da je završena gradnja športske dvorane vrijedna 10 milijuna kuna.

– Izgradnja kanalizacijske mreže u prvoj i drugoj fazi privodi se kraju, proveden je natječaj za izgradnju uređaja za pročišćavanje otpadnih voda vrijedan 4,8 milijuna kuna, završava se vodovod z Vrbovljanima i Čovcu, te ulici Stjepana Radića, rekonstruirana je niskonaponska mreža u ulici Grigora Viteza, dovršena adaptacija društvenog doma u Lađevcu, nogostup do kraja ulice Ante Starčevića i ishođene potvrde glavnog projekta za nogostup u Cagama i kanalizaciju u Benkovcu, Trnakovcu, Bijeloj Stijeni i Rogoljima – kazao je načelnik Aca Vidaković, a nije propustio govoriti o provedbi programa pomoći u kući starim i nemoćnim osobama i javnim radovima, te istaknuti da je program stambenog zbrinjavanja gotovo u cijelosti realiziran i u 95 posto slučajeva vraćena imovina osobama koje su podnijele zahtjev, a u tijeku su darovnice za stambeno zbrinjavanje hrvatskim braniteljima i ostalim građanima koji ispunjavaju uvjete.

Pohvale za uspješno provedene aktivnosti općinsko vodstvo dobilo je Pere Ćosića, predsjednika Županijskog odbora HDZ-a i zamjenika dožupana Davora Vlaovića, koji je obećao i daljnju potporu u realizaciji novih projekata i pozvao da općina svoje projekte uvrsti u županijsku razvojnu strategiju. Mato Bilonjić je govorio o počecima poslijeratne obnove i pritom se posebno zahvalio Ministarstvu regionalnog razvoja i Katici Mišković, koja je također bila na svečanoj sjednici, te fra Božidaru Blaževiću.

Na dobroj suradnji zahvalili su se Pavo Klarić i Velimir Paušić, općinski načelnici u Gornjim Bogićevcima i Staroj Gradiški.

 

Općinska priznanja

 

Svečana sjednica bila je i prigoda da se na temelju odluke Općinskog vijeća zaslužnim pojedincima, udrugama i organizacijama uruče ovogodišnja priznanja za unapređenje ukupnog života u općini.

Zlatnu plaketu dobili su Nandbudo klub „Slavonija „ Okučani, DVD Okučani i Termomont Okučani.

Srebrnu plaketu dobili su Bor export šumarstvo iz Caga i Željko Đurić iz Okučana.

Priznanje su dobili župnik Fra Damir Pavić, Magda Pletikosa iz Bodegraja, Ismet Šaškin i Zoran Pavković iz Okučana, Ivica Kaurin i Vesni Salkić iz Bodegraja, te Tanja Debartoli iz Gornjih Bogićevaca.

U ime nagrađenih zahvalio se Fra Damir Pavić.

Kod spomen obilježja poginulih hrvatskim braniteljima položeni su vijenci i zapaljene svijeće, a u župnoj crkvi održano je svečano misno slavlje.

Okučanci su se tradicionalno okupili i na blagdanskom druženju, a navečer i u Domu kulture na kulturno-umjetničkom programu.

Related Post

VANDALIZAM

Autor - 30/04/2014 0
GREĐANI, 30. travnja 2014. – Spomen ploču hrvatskom policajcu Željku Adžiću, poginulom 16. rujna 1991. godine, kako saznajemo od Antuna…