KLD REŠETARI

1073 0

REŠETARI, 16. lipanj 2012. – Danas je u Rešetarima u organizaciji KLD Rešetari počela s radom 15. međunarodna likovna kolonija „Petrović“. Okupilo se pedesetak slikara, došao je slikar iz Njemačke i trojica iz BiH, jedan rad je poslala slikarice iz Meksika, a radove će poslati dva akademska slikara iz Njemačke. Slikari će dva dana boraviti u Rešetarima, družiti se i stvarati.

 

– Zadovoljan sam kako se ova slikarska manifestacija razvija. Kada na jesen otvorima vrata novog prostora mnogi će biti iznenađeni kada vide što mi sve imamo u fundusu. U pregovorima smo da preuzmemo jedan kompletan postav od stotinjak skulptura, a dobit ćemo i 50 novih slika. Prostor koji nam je osigurala općina Rešetari puno znači za daljnji rad KLD Rešertari. Došli do jedne granice kad bez ovog prostora ne bi više mogli raditi i napredovati. U prostorima obnovljene zgrade u središtu Rešetara bit će Galerija, Knjižnica i Zavičajni muzej – kazao je Ivan De Villa, predsjednik KLD Rešetari ne propuštajući priliku zahvaliti se načelniku Zlatku Agi i općinskom čelništvu što su u aktivnostima KLD Rešetari prepoznali nastojanja da se unaprijedi kulturni život u općini.

– Unatoč krizi i manje novca u našem proračunu uspjeli smo uz pomoć Ministarstva regionalnog razvoja koje je dalo 150.000 kuna završiti obnovu ovog objekta. Općina je izdvojila 350.000 kuna iz svog proračuna kako bi se obnovila zgrada koja je bila u jako derutnom stanju. Uspjeli smo za KLD Rešetari osigurati izložbeni prostor ali i prostor za druge aktivnosti. Smatram da su aktivnosti KLD Rešetari davno prešle općinske, županijske pa i državne granice i da bi zato Brodsko-posavska županija trebala za njih dati veću novčanu potporu – kazao je načelnik Zlatko Aga, pozdravljajući okupljene slikare na otvaranju međunarodne likovne kolonije „Petrović“.

Iako će ga i do tada koristiti, obnovljeni objekt Općina Rešetari će službeno predati KLD Rešetari 16. listopada za vrijeme odražavanja 15. pjesničkih susreta na koje će, očekuju organizatori, doći i predsjednik Ivo Josipović.

Related Post

MEĐUNARODNI DAN ŽENA

Autor - 08/03/2013 0
REŠETARI, 8. ožujak 2013. – Članovi općinskog ogranka HSLS-a danas su u Rešetarima i Adžamovcima, te u uredima državne uprave…