DAN OPĆINE REŠETARI

2193 0

REŠETARI, 11. svibanj 2012. – Nizom prigodnih događanja ovih se dana obilježava Dan općine Rešetari. Središnji događaj jučer je bila svečana sjednica Općinskog vijeća na kojoj su dodijeljena godišnja priznanja, a u izvješćima o radu u proteklih

godinu dana predsjednica Vijeća Milka Perković i načelnik Zlatko Aga imali su se s čime pohvaliti. Nisu se, međutim, pohvalili da je njihova općina, prema istraživanjima GONG-a, jedina u Brodsko-posavskoj županiji djeluje transparentno.

Sjednica je održana u nazočnosti župana Danijela Marušića, njegovih zamjenika Ružice Vidaković i Davora Vlaovića. Bili su tu i brojni drugi gosti, a među njima i načelnici iz prijateljskih općina Pirovac i Kanfanar, Ante Škarica i Sandro Jurman, te Alojz Kovačević, prvi načelnik Općine Rešetari.

Kod spomenika poginulim braniteljima položeni su vijenci i zapaljene svijeće.

Dan općine bio je prigoda da u Adžamovcima načelnik Zlatko Aga i Matej Severović, direktor Regionalnog vodovoda Davor, puste u rad vodovodnu mrežu. Prigodno je u promet pušteno 1200 metara rekonstruirane i asfaltirane ceste u Frankopanskoj ulici. Predsjednica Vijeća Milka Perković, načelnik Zlatko Aga i Ivan De Villa otvorili su u središtu Rešetara prostorije KLD „Rešetari“.

Općinska priznanja uručena su tvrtki Elcom iz Zapolja, vlasnika Stjepana Marinovića za razvoj gospodarstva i Ivanka Grgić iz Brđana za doprinosu u razvoju i promicanju općine.

Plakete su dobili OPG Špehar, vlasnika Zdenka Špehara za gospodarski razvoj, Alojz Mađarević, predsjednik KUD-a „Rešetarti“ za djelovanje u oblasti kulture i KLD „Rešetari“ za doprinos u razvoju kulture i promicanju općine u zemlji i svijetu.

Grb općine dobili su Milan Grgić, za razvoj sporta i Ivan Jelančić za doprinos u razvoju likovne kulture.

– Ova je godina bila godina u kojoj smo prije svega ulagali u projektiranje komunalne infrastrukture, cesta kao i planske dokumentacije, provođenje programa raspolaganja državnog poljoprivrednog zemljišta kao i izmjena i dopuna. Zbrojeno, stotine tisuća kuna pa i više milijuna kuna investirali smo u kvalitetu života naših građana. Svaka snimljena cesta svaka nova i li obnovljena rasvjeta, svaki metar infrastrukture vodovoda i odvodnje ili poljski put, svaka očišćena obala ili šikara, znači i veću kvalitetu života u našoj općini.

A da je tako govore oni koji prođu našom općinom , pa kažu da su promjene velike i vidljive.

Broj stanovnika ipak pada. U posljednjih 20 godina broj stanovnika smanjen je za 900 pa se pitamo ima li smisla ulagati u kvalitetu života, ako nema novih radnih mjesta. Moramo stoga učiniti općinu prepoznatljivom, općinu koja mora pružati veće mogućnosti, a prije svega ostvariti ciljeve za brže i lakše zapošljavanje, te stvaranje uvjeta da se obitelji ovdje naseljavaju.

Posebno smo radosni ispunjeni zadovoljstvom i ponosom što je naša općina otvorila svoj vrtić i pružila još bolju brigu za najmlađe kao i želju da svaki roditelj za što povoljniji iznos može svoje dijete povjeriti vrtiću na čuvanje i brigu. Općina stvara uvjete da naši najmlađi stanovnici sretno odrastaju. Hvala našim tetama i ravnateljici Kolić Jasminki. Na jesen započinje izgradnja školsko-športske dvorane u Adžamovcima, pri osnovnoj školi „Vladimir Nazor“, a Osnovnoj školi „Ante Starčević“ u Rešetarima darovat ćemo zemljište za izgradnju nove škole kako bi se u obje škole stvorili uvjeti za uvođenje jednosmjenske – kazao je uz ostalo načelnik Zlatko Aga.

Related Post