DAN OPĆINE STARO PETROVO SELO – Unatoč recesiji grade se najveći objekti infrastrukture

1384 0

STARO PETROVO SELO – 17. travnja 2010. – Iako je zbog recesije Dan općine obilježen s manje događanja ni ove nisu izostali značajni sadržaji. Kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima i biste Stjepana Radića položeni su vijenci i zapaljene svijeće, na konjogojskoj izložbi mogli su se vidjeti reprezentativni primjerci htvatskih hladnokrvnjaka, a moglo se uživati i u ljepoti svečanih slavonkih zaprega. Pod predsjedanjem Stanka Mikića održana je svečana sjednica Općinskoga vijeća na kojoj su bili župan brodsko-posavski Danijel Marušić sa zamjenikom Davorom Vlaovićem i brigadni general Mladen Mikolčević. Pojednici i društva zaslužni za doprinos u razvoju općine dobili su priznanja. Priznanja su dobili i najbolji vinari nogvorgadiškog kraja.

Dan općine bila je prigoda da načelnik Željko Kočijašević govori o naporima koji su se ulagali i projektima koji su se provodili i pripremali u protekloj godini s ciljem unapređenja ukupnog života stanovništva u svim naseljima u općini. 

 – Godina iza nas će ostati upamćena po tome što su položeni prvi metri vodovodnih cijevi i gradio magistralni cjevovod od vodospreme u Oštrom Vrhu do crpilišta u Davoru. Nastavljena je plinifikaci i plin dobila Vrbova. Nastavljena je modernizacija nerazvrstanih cesta i rekonstruirana i asfaltirana Vinogradarska ulica u dužini od 1200 metara. Zajedničkim sredstvima OŠ „Ivan Goran Kovačić“ i Općine rekonstruirano je rukometno i košarkaško igralište, a općina je sufinancirala obnovu župne crkve Sv. Antuna Padovanskog. Rekonstruirane su pječake staze ispred crkve i općine. Za DVD Staro Petrovo Selo nabavljeno je navalno vozilo cisterna, a sufinancira je i obnova vatrogasnog doma.  

U protekloj godini, kao nikada do sada, izrađeni su razni projekti. Zajedno s Hrvatskim vodama izrađen je projekt odvodnje otpadnih voda za cijelu općinu, a sa OŠ „Markovac“ projekt za izgradnju školske dvorane. Izrađeni je projekti za nastavak izgradnje Vinske ceste i Vinogradarske ulice i projekti za pješačke staze u Godinjaku, Frankopanskoj i Zvonimirovoj ulici u Starom Petrovom Selu.  

– Imali smo sastanak s Katicom Mišković i Karlom Đurašićem,državnim tajknik Ministarstva regionalnog razvoja i načelnicima općina. Istaknut je značaj projekata, jer se 2012. godine otvaraju strukturni fondovi EU. Predviđeni su veliki novci, a da bi ih dobili moramo imati projekte. Čelništvo općine Staro Petrovo Selo je ozbiljno pristupilo tom zadatku, Općina ima prpojekte za sve investicije koje idu prema fondovima i našim ministarstvima. Oni mogu ići i u vrijeme krize, možda nekim slanjenim intenzitetom, ali će sigurno biti realizirani. Općina ima punu podršku Županije i respornih ministarstava – kazao je župan Danijel Marušić.  

Related Post