DAN OPĆINE – Unatoč recesiji Općina Gornji Bogićevci uspijeva unapređivati uvjete života

791 0

GORNJI BOGIĆEVCI, 13. lipnja 2011. – Žitelji općine gornji Bogićevci s više su događanja i manifestacija obnilježili Dan općine. Dva su najznačajnija događaja bila otvaranje asfaltne ceste u Ulici Podgaj i parkirališta uz Hrvatski seljački dom te prostorija u potkrovlju Hrvatskog seljačkog doma namijenjenih za rad udruga i društva te druge potrebe

mještana. Asfaltnu cestu prigodno su u promet pustili saborska zastupnica Suzana Bilić-Vardić, izaslanik župana brodsko-posavskog Željko Burazović, ravnatelj Državne geodetske uprave Željko Bačić i općinski načelnik Pavo Klarić. Uređene nove prostorije sa salom otvorio je saborski zaastupnik Mato Bilonjić. Željko Bačić je predstavio provedeni zemljišno knjižni postupak ističući pritom njegov značaj za gospodarski razvoj općine. Pohvalio je nazočne djelatnike katastra i Općinskog suda u Novoj Gradiški koji su uložili velik trud u provedbu veoma zahtjevnog posla.

 

Svečana sjednica Općinskog vijeća održana je pod predsjedanjem zamjenika predsjednika Nikole Jelače. Općinski načlenik Pavo Klarić opširno je govorio o realiziranim projektima i planovima koji u narednom periodu trebaju unaprijediti ukupan život stanovništva. Saborska zastupnica Suzana Bilić-Vardić i načelnik Pavo Klarić uručili su ovogodišnja općinska priznanja.

Položeni su vijenci kod spomenika poginulim braniteljima, a sveta misa služena je u novoj crkvi Sv. Antuna Padovanskog u Smrtiću. Ni ove godine nije izostao pečeni vol, a slavljeničkom ugođaju pridonio je nastup KUD-a „Tkanica“ iz Okučana.

O provedenim aktivnostima i planovima za naredni period Općine Gornji Bogićevci opširnije ćemo pisati.

 

Related Post