DAN UDRUGA OPĆINE OKUČANI

1222 0

OKUČANI, 13. lipnja 2016. – Dan udruga jedinstvena je manifestacija koju organizira Općina Okučani. U središtu Okučana jučer su se okupile sve udruge koje djeluju na području općine, informirale građane o svojim aktivnostima

i promovirale svoj rad. Bila je to i prilika da se članovi udruga druže, međusobno i s građanima.

Općinsko čelništvo, predvođeno načelnikom Acom Vidakovićem, uočilo je značaj koji udruge i njihove aktivnosti imaju u zadovoljavanju različitih potreba građana i koliko je velik njihov značaj u ukupnom društvenom životu lokalne sredine. Općina je stoga prošle godine organizirala po prvi put Dan udruga općine Okučani s namjerom da ta manifestacija postane tradicionalna.

-Nema općine u Brodsko-posavskoj županiji koja ima toliko udruga kao Općina Okučani. Želim vam uspješan rad, a Općina će, u skladu sa svojim financijskim mogućnostima, i dalje taj rad nastaviti podupirati – kazao je općinski načelnik Aca Vidaković, ističući veliki značaj koji udruge imaju u ukupnom životu na području općine.

Općinski načelnik čestitao je Josipu Crnkoviću, šesnaestogodišnjem članu Nanbudo kluba „Slavonija“ na sportskom uspjehu s kojim se Okučanci ponose. Taj je mladi sportaš izborio mjesto u hrvatskoj nanbudo reprezentaciji i nastupit će svjetskom prvenstvu koje će se u srpnju održati u Španjolskoj.

Manifestacija će počela startom biciklista članova BK “Sveti Franjo” ispred crkve u Okučanima prema Gornjim Bogićevcima. Okučanski biciklisti su se na grobu Ivane Tomić u Gornjim Bogićevcima, evocirali sjećanja na svoju bivšu članicu. BK “Sveti Franjo” organizirao je nagradnu igru. Učenici od V. do VIII. razreda koji su sudjelovali na ovoj Biciklijadi sudjelovali su u izvlačenju nagrade, a prva nagrada je bila bicikl TREK 3500 vrijedan 3.100 kuna. Kako je kazao predsjednik kluba Šimun Klarić, bio je to poticaj mladima da se bave biciklizmom i prakticiraju zdrav način života.

Članovi DVD Okučani izveli su pokaznu vježbu, a predstavili su se članovi Nanbudo kluba „Slavonija“, mladi nogometaši NK „Psunj“, mladi folkloraši KUD-a „Tkanica“, SKD „Prosvjeta“ -pododbor Okučani i druge udruge.

Bez obveza ni ove godine nisu bili članovi Ribičke udruge “Pastrva” i Lovačka udruga “Vepar” čije su delicije prodavane po simboličniim cijenama, a prikupljena sredstva namijenjena su putovanje Josipa Crnkovića na svjetsko prvenstvo u Španjolsku.

Related Post

KUD “TKANICA” OKUČANI

Autor - 18/04/2013 0
OKUČANI, 18. travanj 2013. – U okučanskom Domu kulture održana je 13. skupština KUD “Tkanica”. Predsjednica Zrinka Grgić podnijela je…