DAN VATROGASACA

1697 0

NOVA GRADIŠKA, 5. svibnja 2014. – Upriličen je 4. svibnja u povodu obilježavanja blagdana sv. Florijana, zaštitnika vatrogasaca.

 

– Željeli smo ove godine Dan vatrogasaca proslaviti tako da pokažemo građanima, a posebno mladima i osnovnoškolcima, umijeće, vještine i opremu kojom raspolažemo – istaknuo je Siniša Makovičić, zapovjednik JVP i predsjednik DVD. Loše vrijeme bilo je uzrok što se ovoj prezentaciji nisu odazvali naši sugrađani, ali tijekom godine, kako je najavljeno, bit će prilika upoznati ovo iznimno zahtjevno, odgovorno i nadasve humano zanimanje.

Na Danu otvorenih vrata sudjelovali su uz Sinišu Makovičića, Ivo Pejaković, Dragan Rakonić, Milan Brkljača, Silvije Kovačević, Aleksandra Pavlica, Željko Plavšić, Danijel Lekić, Marijan Ruškan, Pavo Sivonjić, Stipo Sivonjić, u dežurstvu Vinko Paulus, Petar Strinavić. Odazvali su se i Dejan Lekić, Matej Houdek, Hrvoje Horvat, Eduard Sabljak, a obilježili su ga izlaskom na intervenciju zbog velike količine kiše i poplavljenih podruma i kanala.

 

Naši vatrogasci i grad Nova Gradiška bit će domaćini Županijskog natjecanja djece i mladeži 18. svibnja, a potom će biti održan i 5. Memorijalni Kup „Goran Trupina“. Ovim putem podsjećamo kako se vježbe s djecom od 6- 12. godina i mladeži od 12. do 16 godina odvijaju svake subote od 10 sati u dvorištu novogradiškog Vatrogasnog doma. Građanska inicijativa NG- Buntovnici svim vatrogascima čestita sv. Florijana. Tonski prilog poslušajte u današnjem programu UNITAS WEB RADIJA NOVA GRADIŠKA.

Related Post