Dan župnog klanjanja u Štivici

1583 0

Autor Višnja Mikić

ŠTIVICA – U župi sv Marije Magdalene Štivica, 9. veljače je tradicionalno Dan župnog klanjanja. Za tu priliku vjernici urese svoju crkvu u šokačkom stilu, kao i svih ranijih desetljeća i stoljeća. Župa je osnovana 1789. godine i od tada ovdje njeguju crkveno pučko pjevanje i uređivanje unutrašnjosti crkve u šokačkom ugođaju za Dan klanjanja, za zaštitnicu župe 22. srpnja, za krizmu i za druge svečane prigode. Tako je bilo i ove godine.

Svečanu euharistiju slavio je vlč Robert Kupčak, župni vikar u župi i katedralnoj crkvi sv Terezije Avilske u Požegi, u koncelebraciji s arhiđakonom posavskog arhiđakonata Požeške biskupije mons Antunom Prpićem- župnikom u Brodskom Stupniku, s dekanom Novokapelačkog dekanata prečasnim Goranom Mitrovićem, župnikom u Novoj Kapeli i drugim svećenicima ovog dekanata. Vjernici su tijekom dana dolazili u župnu crkvu i klanjali se Isusu u Presvetom Oltarskom Sakramentu po ustaljenom rsporedu.

Večernju misu i završetak klanjanja vodio je štivički župnik, vlč Josip Vračarić.

Related Post

NAPUHAO 2,44 PROMILA

Autor - 02/05/2017 0
NOVA GRADIŠKA – Dana 30. travnja, oko 2.20 minuta, u Novoj Gradiški, policijski službenici su prilikom nadzora nad prometom, utvrdili…