DANAS U OKUČANIMA POČINJE 12. SUSRET FOLKLORNIH SKUPINA RH

1308 0

OKUČANI, 23. kolovoz 2013. – Običaji, pjesma i ples, ljepota narodnih nošnji i želja da se očuva tradicija zavičaja i nacionalni identitet još su jednom u Okučanima našli potvrdu na Susretu povratničkih folklornih skupina RH.

Stari i mladi članovi 13 kulturno-umjetničkih društava bili su jučer dokaz su da se ne mogu zaboraviti stoljetne tradicije i u njima uživati. Pjevalo se i plesalo, a posjetitelji su uz to imali priliku diviti se ljepoti narodnih nošnji.

Danas u Okučanima počinje 12. susret povratničkih folklornih skupina RH o na tradicionalnoj Večeri koreografiranog folklora nastupit će kulturno-umjetnička društva „Živinice“ Živinice iz (BiH), „Godinjak“ iz Godinjaka i domaćin „Tkanica“ iz Okučana. U subotu, kada se odvija središnji dio ove manifestacije predstavnike kulturno-umjetničkih društava primit će općinsko čelništvo predvođeno načelnikom Acom Vidakovićem i Zrinkom Grgić, predsjednicom KUD-a „Tkanica“. Održati će se i tradicionalni stručni skup na temu „Obnovimo baštinu, a uoči nastupa folklornih skupina i revije narodnih nošnji u mimohodu ulicama Okučana proći će kulturno-umjetničkih društava i na Trggu dr. Franje Tuđmana kratko se predstaviti posjetiteljima ove manifestacije koja je davno nadrasla značaj lokalne sredine i postala međunarodna smotra.

 

U Okučanima u subotu u 18 sati, kada počinje mimohod folklornih skupina i društava, treba svakako biti na još jednom druženje ljubitelja folklora i čuvara tradicija i kulturne narodne baštine

I ove godine Susret povratničkih folklornih skupina održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture RH, Brodsko-posavske županije, Općine Okučani i OŠ Okučani

Related Post

BROJNA HODOČAŠĆA

Autor - 02/07/2014 0
OKUČANI, 2. srpnja 2014. – Iz Okučana su kretala brojna hodčašća, kako pješačka tako i biciklistička, osobnim automobilima i autobusima.