DANI TEHNIČKE KULTURE: Potvrdili potencijal u znanju, umijeću i sposobnostima koje nude za ukupni razvoj društva

1441 0

Autor Franjo Samardžić

NOVA GRADIŠKA, 8. prosinac 2017. – Tradicionalno u povodu Dana grada, Zajednica tehničke kulture grada Nova Gradiška organizirala je izložbu pod nazivom Dani tehničke kulture. Bila je to već 15. izložba po redu na kojoj su građani u petak i subotu u Udruženja obrtnika Nova Gradiška imali priliku vidjeti što su entuzijasti u udrugama koje okuplja Zajednica tehničke kulture radili ove godine. I ove godine priključili su im se i učenici novogradiških osnovnih i srednjih škola. Bilo je zadovoljstvo među entuzijastima i zaljubljenicima u tehničku kulturu vidjeti Slavka Podgornjaka, Borisa i Zdravka Jugovića, veterane koji su ostavili neizbrisiv trag na polju tehničke kulture, ne samo u Novoj Gradiški, već i šire.

I ova je izložba potvrdila potencijal koji se krije u znanju, umijeću i sposobnostima koje nude za ukupni razvoj društva, posebno gospodarstvu i uključivanju u suvremene radne i životne procese.

O tome su na otvaranju govorili Velimir Vuković, predsjednik Zajednice TK Nova Gradiška i Tomislav Šimić, predsjednik Udruženja obrtnika.

Posebno raduje što su se priključili učenici osnovnih i srednjih škola. Međutim, osim entuzijasta u oblasti tehničke kulture veći doprinos u podizanju razine tehnološke pismenosti trebalo bi ostvariti povećanom satnicom u nastavnom procesu. Godinama u Zajednici tehničke kulture upozoravaju na mali broj sati u osnovnim školama. Raduje, međutim, novi odnos Grada Nova Gradiška prema udrugama tehničke kulture za koje se sada u gradskom proračunu izdvaja više novca.

Ovom izložbom mladi tehničari, zrakoplovni modelari, fotoamateri, ljubitelji starih vozila i radioamateri i drugi dali su svoj doprinos u obilježavanju Dana grada i blagdana Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije.

Related Post