DAN GRADA – Ljepša Rakas-Vujčić: Nova Gradiška je vrijedna svih naših napora

1952 0

Govor predsjednice Gradskog vijeća dr. Ljepše Rakas-Vujčić na svečanoj sjednici Gradskog vijeća

Poštovane Novogradiščanke i Novogradiščani, članovi Gradskog vijeća, gosti i uzvanici, gradonačelniče sa zamjenicima, predstavnici medija, srdačno vas i toplo pozdravljam.

Danas je veliki dan za naš grad., kada slavimo Dan grada i blagdan Župe Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije.

Dan grada slavimo s ponosom, zahvalni generacijama naših sugrađana koji su kroz stoljeća stvarali grad ljepote, kulture, tolerancije i ljudske topline, grad po mjeri čovjeka u kojem je i danas, unatoč svemu što nas brine, ugodno živjeti. Radosna sam što vas mogu pozdraviti u ovako značajnom trenutku za naš grad. Slaveći blagdan Župe Bezgrešnog Začeća Blažene djevice Marije i Dan grada mi Novogradičani danas slavimo život, opstojnost i vjeru. S posebnim pijetetom sjećamo se danas svih poginulih u Domovinskom ratu, uz posebnu zahvalnost njihovim roditeljima i obiteljima, invalidima Domovinskog rata i svim braniteljima.

S ponosom se sjećamo svih sugrađana koji su svoja znanja i rad utkali u dobrobit grada. Naša vizija razvitka Nove Gradiške nije sadržana samo u zbiru projekata, već u osmišljavanju i provedbi upravljačkog, gospodarskog, socijalnog i urbanističkog preporoda našeg grada u kojem će biti ugodno živjeti. Grad Nova Gradiška ima svoju viziju koju želi ostvariti i zadanih postulata se čvrsto držimo. Držimo se načela kako život piše naše stvarne programe, a ne obrnuto i to svakog od 365 dana tijekom godine.

Zadovoljstvo naših građana i kvaliteta života i svakodnevnice u Novoj Gradiški istinski je test za sve nas. Ponosni smo što uspješno nastavljamo s našim socijalnim, gospodarskim i kulturnim programima, s brojnim projektima i investicijama te intervencijama na sanaciji infrastrukture.

Vjerujem da ćemo svi mi u Gradskom vijeću i gradskoj upravi programe provoditi uz još više suglasnosti i razumijevanja, te još više štedljivosti u raspolaganju javnim sredstvima.

Nikad nesmijemo zaboraviti kako smo izabrani da bismo našim građanima poboljšali kvalitetu života i to sredstvima koja su nam povjerili na gospodarenje.

Poštovane dame i gospodo, dobitnici javnih priznanja Grada Nove Gradiške, za sve dobro zaslužni ste vi naši sugrađani kojima tradicionalno danas dodjeljujemo najviša gradska priznanja. Od srca vam čestitam, jer je temeljni kriterij za ovo ugledno priznanje znanje, kompetencije, izvrsnost i uspješnost.

Poštovane Novogradiščanke i Novogradiščani, Nova Gradiška je vrijedna svih naših napora. Čestitam vam Dan grada i župni blagdan i otvaram današnju svečanu sjednicu Gradskog vijeća Grada Nova Gradiška – kazala je, uz ostalo, Ljepša Rakas-Vujčić, predsjednica Gradskog vijeća.

Related Post

Autor - 18/07/2019 0
NOVA GRADIŠKA – Udruga gluhih i nagluhih Nova Gradiška od ožujka ove godine provodi projekt “Društvo jednakih mogućnosti”, UP.02.2.2.09.0002., odobren…