Dječji pokladni dan

897 0

NOVA GRADIŠKA, 18. veljače 2012. – Tradicionalno, pokladni dani u Novoj Gradiški počeli su dječjom pokladnom povorkom ulicama grada i nastupom pokladnih skupina iz dječjih vrtića i gradskih osnovnih škola na središnjem gradskom trgu.

Zamjenica gradonačelnika dr. Ljepša Rakas-Vujčić predala je ključeve grada i do utorka grad na upravljanje najmlađim Novogradiščanima.

 

Šarenilom svojih kostima i nastupom na pozornici mališani su, predvođeni tetama iz vrtića i učiteljima oduševili okupljene Novogradiščane, među kojima je bilo najviše mama i tata, baka i djedova, te starije braće i sestara. Pogodovalo je i lijepo vrijeme da se više stotina djece djeca dobro zabavi. Or4ganizator je bilo Društvo „Naša djeca“

 

Nedjelja je, također, tradicionalno namijenjena odraslom mačkarama. Velika povorka krenuti će ispred doma u Maloj u 14,30 sati, a pokladne skupine predstaviti će se na ulicama grada i na pozornici. Nakon središta grada, mačkaranje će se nastaviti u domu u Maloj. Spaljivanje pokladne lutke Rade, dežurnog krivca za sve nedaće, obaviti će se u utorak u Maloj u 17,30 sati.

 

Organizator Novogradiških pokladnih dana i ove godine je Karnevalska udruga „Malčanske mačkare“, a suorganizatori su DŠR „Tomislav“ Mala, Turistička zajednica grada Nova Gradiška, Društvo „Naša djeca“ i gradske osnovne škole „Mato Lovrak“ i „Ljudevit Gaj“. Pokrovitelj je Grad Nova Gradiška.

Related Post