DOBRA GESTA – Brodska knjižnica pokloniti će knjige Gornjim Bogićevcima i Pakracu

1538 0

14. studeni 2011. – Na predstavljanju knjige Sunčica, koja je potresno

svjedočanstvo o nasilju nad ženama na kojima je u Vukovaru počinjen prešućeni ratni zločin silovanja, nazočan je bio i brodski gradonačelnik Mirko Duspara.

– Ova knjiga se predstavlja u srijedu u Slavonskom Brodu, a budući da već ranije imam dogovorene obveze neću moći bit nazočan. Želio sam čuti ovo potresno svjedočanstvo, jer je to nešto što do sada nismo čuli, a vezano za Vukovar i tamo počinjene zločine. Prošlo je 20 godina, a upravo ovi dani su uvijek izuzetno teški za sve nas Hrvate. Sada imamo ovu knjigu i nešto novo o zločinima počinjenim nad ženama.

Treba poduprijeti nastojanja tih žena da se sazna prešućivana istina, jer naš narod mora saznati i za ovu istinu – kazao je Mirko Duspara koji je u povodu Mjeseca hrvatske knjige obradovao Jasminku Klarić, ravnateljicu knjižnice u Gornjim Bogićevcima.

– Rekao sam ravnateljici knjižnice da se javi ravnatelju Knjižnice u Slavonskom Brodu, jer ćemo dio knjiga otpisivati, pa ako tih naslova ovdje nema sigurno će dobro doći knjižnici u Gornjim Bogićevcima. Isto tako nešto knjiga ćemo pokloniti i za knjižnicu u Pakracu. Zapadna Slavonija prošla je kao i Grad Vukovar pa će Grad Slavonski Brod i na ovaj način pomoći našoj i susjednim županijama – kaže gradonačelnik Slavonskog Broda Mirko Duspara (sl. dolje – drugi s lijeva).

Related Post