DOK JEDNI LJETUJU DRUGI KRADU: Okučanac skupo platio pijanstvo, ostao bez kartice i novca na tekućem računu

1286 0

SLAVONSKI BROD / NOVA GRADIŠKA / OKUČANI, 10. kolovoza 2018. – Unazad 24 sata na području u nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske, evidentirano je pet kaznenih djela krađe, od čega četiri na području Slavonskog Broda i jedna na području Nove Gradiške, te prekršaj iz Zakona o oružju.

Nezaključane kuće na meti lopova

Da su tri vlasnika obiteljskih kuća bili oprezniji te zatvorili, odnosno zaključali obiteljske kuće, vjerojatno ne bi ostali bez dva motorna trimera i mobitela (Slavonski Brod), te nekoliko tisuća kuna (Nova Gradiška). Sva tri slučaja prijavljena su policiji, koja nastavlja rad kako bi pronašla počinitelje kaznenih djela i ukradene predmete.

Kradu se drva i parfemi

Nadalje, policijski službenici sumnjiče 55-godišnjaka da je (jučer) posjekao i odvezao više stabala iz šume na području Općine Oriovac.

Kriminalističkim istraživanjem, policajci su potvrdili sumnju da je 52-godišnjak, jučer oko 19.20 sati, iz trgovine u Slavonskom Brodu ukrao parfem.

Prijetio pištoljem u ugostiteljskom objektu

Također je utvrđeno da je isti muškarac (52-godišnjak), noćas, oko 2.20 sati, u ugostiteljskom objektu, u Slavonskom Brodu, mahao oružjem (pištolj), koji su policajci od njega oduzeli, te poduzeli daljnje potrebite radnje.

Policijski službenici protiv počinitelja kaznenih djela i prekršaja podnose odgovarajuća pismena, mjerodavnim tijelima, te su upoznali oštećene sa pravom pokretanja privatne tužbe.

Okučanac karticom „platio“ pijanstvo

Policijski službenici Policijske postaje Okučani, angažirani su na događaju u vezi dojave o kaznenom djelu računalne prijevare. Naime, 6. kolovoza, 57-godišnjaku je, dok je bio u alkoholiziranom stanju, u ugostiteljskom objektu, na području Okučana, ukradena bankovna kartica sa pripadajućim PIN brojem, te mu je, sa tekućeg računa „dignut“ novac. Policijski službenici nastavljaju sa radom u cilju utvrđivanja činjenica važnih za spomenuti događaj i podnošenju odgovarajuće prijave.

Policija podsjeća građane na samo-zaštitno ponašanje

Nikada ne nosite sa sobom veću količinu novca, nikada ne držite PIN broj uz bankovne kartice, najbolje ga zapamtite.

U cilju zaštite svoje imovine, bitno je zaključavati stan, obiteljsku kuću, te ulazna vrata u dvorište, kao i osobni automobil, kako ne bi vlastitim nemarom ili nepažnjom omogućili kradljivcu ili prevarantu da ostvari svoj naum.

Uvijek treba biti sumnjičav prema nepoznatim osobama, kako ne bi postali žrtvom kaznenog djela.

Related Post

Uhvaćen kradljivac cigareta

Autor - 02/10/2021 0
Foto Ilustracija  SLAVONSKI BROD, 2.  listopada 2021. -Odmah nakon dojave (jučer, u 15,53 minuta) o počinjenoj krađi iz trgovine, u…