DOKAZALI SE BRANEĆI DOMOVINU, DOKAZUJU SE I U MIRU

1681 0

NOVA GRADIŠKA, 14. ožujka 2010. – Redovna godišnja Skupština Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata «Zebre» još je jednom potvrdila da se radi o jednoj od najbolje organiziranih udruga iz Domovinskog rata u Hrvatskoj. Brojne aktivnosti o kojima su govorili u izvješćima tajnik Pero Ešegović i rizničar Darko Musiov kazuju o velikoj angažiranosti

članova udruge, koja broji 161 člana. U raznovrsnim aktivnostima svaki član nalazi interes i zadovoljstvo. Kako je istaknuo u uvodnom izlaganju predsjednik Antun Staklarević, aktivnosti su usmjerene ponajprije na skrb i brigu o članovima udruge i rješavanje njihovih problema, pa tako nema ni jednog člana udruge koji nije riješio svoj status. Ističe i pomoć koju članovi udruge nesebično pružaju drugima zajedno s Udrugom za održivi razvoj sela «Šor», udrugom Strojni prsten i Braniteljskom zadrugom Stara Kapela. Navodi akcije na uređenu crkvi u Vrbju i Bodovaljcima, uređenju okoliša crkve u Gornjem Lipovcu i brojnim akcijama i sadržajima koji mijenjaju izgled okoliša Eko-etno sela Stare Kapele.

Da se radi o uistinu dobro organiziranoj udruzi potvrdili su predsjednik krovne udruge Josip Klen, a zahvalu za sve što su policijski specijalci učinili u obrani domovine dobili su od saborskog zastupnika Mate Bilonjića i zamjenika gradonačelnika Milana Mateše.

«Zebre» nisu zaboravile svoje poginule suborce, sve poginule branitelje i prvog hrvatskog predsjednika Franju Tuđmana. Položili su vijence kod spomenika poginulim braniteljima i ispred biste Franje Tuđmana. Uz brojne aktivnosti, koje su za ovu udrugu postale uobičajene, ove godine će se obaviti i opsežne pripreme za proslavu dvadesete obljetnice ustroja postrojbe specijalne policije. Datum 15. ožujak 1991. godine dovoljno govori o tome gdje su specijalni policajci bili u vrijeme kada mnogi rat nisu ni naslućivali.

Related Post

Autor - 07/03/2017 0
Hrvatska udruga za igre na sreću (HUZIS)  je u okviru aktivnosti društvo odgovornog priređivanja igara na sreću te sudjelovanja u…